Top instrumente de lucru la distanță pe care ar trebui să le utilizați în 2022

Top instrumente de lucru la distanță pe care ar trebui să le utilizați în 2022

Tendința de lucru la distanță va crește doar în următorii ani. Acest lucru se datorează unor factori, cum ar fi flexibilitatea sporită, creșterea nomazilor digitali și creșterea telecommutingului. 

În calitate de proprietar de afaceri, este esențial să fii la curent și să ai instrumentele potrivite pentru lucrătorii tăi la distanță.

Vom discuta câteva tendințe populare de lucru la distanță, vom evidenția principalele tipuri de instrumente de lucru de la distanță pe care ar trebui să le folosiți în 2022 și vom oferi sfaturi pentru a fi productiv în timp ce sunteți acasă.

Tendințe de lucru la distanță

Pandemia de COVID-19 a forțat companiile să-și reevalueze strategiile la locul de muncă, iar mulți au apelat la munca de la distanță pentru a continua operațiunile de afaceri.

Următoarele sunt câteva tendințe de lucru la distanță de căutat în 2022:

1. Creștere semnificativă a lucrărilor de la distanță

Un studiu realizat de Gartner a constatat că 41% dintre angajați va lucra de la distanță pentru cel puțin ceva timp după pandemie.

De asemenea, o cercetare recentă KPMG spune că 42% dintre directori generali planifică să caute talente care lucrează preponderent de la distanță pentru a-și extinde acoperirea într-o forță de muncă mai largă.

Aceasta înseamnă deschiderea unor noi orizonturi pentru angajați și oferirea acestora de o mai mare flexibilitate în viața și munca lor.

2. O concentrare mai mare pe bunăstarea angajaților

Pandemia a scos în evidență bunăstarea angajaților și importanța echilibrului dintre viața profesională și viața privată.

Cu mai mulți oameni care lucrează de la distanță, este nevoie de modalități mai creative de a construi moralul și cultura echipei.

Companiile vor încuraja angajații să intre în team building virtual și evenimente. Acestea pot include vânătoare online de scavenger, happy hours, nopți trivia, cursuri de gătit și multe altele.

3. Creșterea utilizării inteligenței artificiale

Una dintre cele mai semnificative tendințe de marketing digital este utilizarea sporită a inteligenței artificiale (AI). AI poate fi folosit pentru diverse sarcini, inclusiv automatizarea sarcinilor de rutină, oferind feedback în timp realși ajutând angajații să rămână conectați. Se estimează că până în 2025, AI o va face crearea a 97 milioane de noi locuri de muncă.

4. Nevoie uriașă de noi abilități

Pe măsură ce locul de muncă evoluează, la fel evoluează și abilitățile pe care le au angajatorii. Organizațiile trebuie să investească în formarea angajatilor și dezvoltare pentru a rămâne în fruntea curbei.

Cele mai căutate abilități vor fi cele legate de transformarea digitală, precum analiza datelor și cloud computing.

5. Munca independentă și contractual câștigă mai multă popularitate

Pandemia a dus la pierderi de locuri de muncă și incertitudine economică. Ca urmare, a existat o creștere a numărului de persoane care lucrează independent sau cu contracte pe termen scurt.

Această tendință va continua probabil pe măsură ce organizațiile caută să reducă costurile și să devină mai agile. Citiți mai departe pentru mai multe statistici de marketing digital.

Software de lucru la distanță

Schimbarea tiparelor de lucru a creat o nevoie semnificativă de instrumente și tehnologii virtuale pentru a ajuta angajații să rămână productivi în timp ce lucrează de acasă.

Iată câteva dintre cele mai importante instrumente de lucru de la domiciliu de utilizat în 2022:

Managementul proiectelor și sarcinilor

1. Trello

Trello este unul dintre instrumentele de gestionare a unei echipe la distanță, care vă permite să creați tablouri de bord și liste pentru a vă organiza sarcinile și proiectele.

Este simplu și intuitiv: durează câteva minute pentru a-ți da seama cum funcționează. Serviciul funcționează pe principiile metodologiei Kanban.

Fiecare sarcină este un card separat, pe care îl poți eticheta orice îți place și colora în funcție de urgență, iar cardurile se deplasează de-a lungul tablourilor de bord în funcție de stadiul de lucru.

De asemenea, puteți adăuga comentarii și atașamente și puteți atribui carduri și date limită fiecărei sarcini pentru a urmări progresul. 


2. asana

Asana este un proiect de colaborare și instrument de gestionare a sarcinilor care permite echipelor să partajeze date, să planifice, să organizeze și să urmărească progresul sarcinilor la care lucrează membrii echipei.

Este conceput pentru a planifica și coordona sarcini, le împarte în subsarcini separate și le atribuie membrilor echipei - acest lucru ajută la administrarea tuturor funcțiilor prin crearea unei baze de date separate pentru fiecare proiect.

Cu comunicarea încorporată, echipele pot partaja cu ușurință informații, date și rapoarte despre starea de lucru.

De asemenea, Asana facilitează urmărirea tuturor sarcinilor, oferind funcții de calendar, o listă de activități și automatizarea fluxului de lucru repetitiv.

3. PROOFHUB

ProofHub este un management de proiect all-in-one și instrument de colaborare în echipă care vă ajută să vă mențineți angajații de la distanță conectați.

Cu vizualizările sale multiple, puteți avea control deplin asupra proiectelor și echipelor dvs., indiferent unde se află.

Acest instrument intuitiv și ușor de utilizat vă permite să gestionați proiecte, să comunicați cu membrii echipei și să păstrați totul organizat într-un singur loc. 

ProofHub vă permite să creați și să atribuiți sarcini, să monitorizați progresul sarcinii, să urmăriți orele de lucru, să automatizați sarcinile recurente și să generați rapoarte de proiect.

În plus, oferă mai multe instrumente de colaborare pentru echipele de la distanță, cum ar fi chat încorporat, stocare și partajare de fișiere, instrumente de marcare pentru verificarea documentelor și multe altele.

Chat și videoconferință

4. lenevi

Moale este o platformă excelentă pentru comunicarea în echipă. Puteți face schimb de mesaje text instant, puteți trimite GIF-uri, puteți înregistra mesaje vocale și chiar puteți organiza conferințe video.

Crearea de canale separate este, de asemenea, o caracteristică convenabilă: există canale diferite, de exemplu, pentru testeri de produse, SEO, manageri de proiect etc. Nu mai este nevoie să căutați informații în firele de e-mail lungi, ceea ce facilitează semnificativ comunicarea.

În aplicație, puteți atașa fișiere, puteți eticheta întregul canal sau persoane selectate și puteți căuta informații după mesaje și atașamente. Un avantaj deosebit al serviciului este integrarea cu multe aplicații populare: puteți adăuga roboți pentru a accelera procesele necesare, pentru a crea mementouri pentru evenimente importante, creează propuneri profesionale, primiți notificări și multe altele.

5. Obiectiv cu zoom

zoom este unul dintre cele mai populare servicii de conferințe disponibile. Este perfect pentru echipele de la distanță, deoarece oferă video și audio de înaltă calitate și diverse funcții precum partajarea ecranului, sondaje și chat de grup.

Zoom vă permite să înregistrați întâlniri cu ușurință pentru a le consulta mai târziu. În plus, dacă lucrați cu o echipă repartizată pe diferite fusuri orare, Zoom vă permite să programați întâlniri în avans, astfel încât toată lumea să poată participa.

O caracteristică distinctivă a Zoom este că puteți împărți întreaga sesiune în săli de lucru. Fiecare dintre ele funcționează sincron și este izolat de sesiunea principală din punct de vedere video și audio.

Facilitează colaborarea, permițând membrilor echipei de la distanță să aibă conversații mai intime fără întrerupere. 

6. Toggl

Toggl este un instrument puternic pentru analiza orelor de lucru. Serviciul vă permite să porniți un cronometru cu un singur clic și să urmăriți automat timpul în funcție de site-ul sau software-ul cu care lucrați.

Integrarea cu aplicații precum Asana, Todoist, Trello și altele vă ajută să determinați ce proiecte sunt deja realizate și care sunt planificate pentru viitorul apropiat.

Acest lucru vă permite, de asemenea, să nu vă distrageți atenția colegilor la momentul potrivit și să nu găsiți timp pentru evenimente comune. Preziceți termenele limită și bugetele, vedeți progresul și posibilele abateri – instrumentele de evaluare și un sistem de alertă vă vor ajuta să vă optimizați fluxul de lucru.

7. Clockify

clockify este multifuncțional, dar un serviciu de urmărire a timpului simplu de utilizat, conceput pentru a ajuta organizațiile să urmărească productivitatea angajaților și orele de lucru. Instrumentul este format din mai multe panouri:

  • Tabloul de bord afișează toate informațiile despre productivitatea utilizatorului, cum ar fi numărul de ore petrecute, perioadele active și inactive, timpul inactiv și așa mai departe. 
  • Foaia de pontaj îi ajută pe utilizatori să introducă orele de lucru pentru anumite proiecte și să stabilească mementouri pentru foile de pontaj.
  • Utilizatorii își gestionează activitatea de proiect în Proiecte: stare, progres și cheltuieli.
  • Calendarul oferă o imagine de ansamblu asupra programului de lucru al utilizatorului, ceea ce vă ajută să nu pierdeți sarcini și evenimente importante.
  • Rapoartele împărtășesc statistici care ajută echipele de la distanță să-și evalueze productivitatea și să identifice domenii de îmbunătățire.

Fiecare panou este afișat sub formă de diagramă sau tabel, ceea ce facilitează urmărirea performanței și ajută la accelerarea ritmului de lucru.

Managementul propunerilor

8. Prospero

Prospero este una dintre cele mai potrivite și ușor de utilizat soluții pentru startup-uri, IMM-uri, agenții și întreprinderi pentru a crea o propunere bine personalizată și unică. Puteți începe să o faceți de la zero sau lăsați software-ul să vă ajute cu aspectul și designul propunerii dvs. cu șabloane încorporate.

Adăugați imagini și videoclipuri pentru a vă face propunerea mai atractivă, introduceți, încărcați sau desenați o semnătură electronică, ajustați fonturile și culorile, adăugați prețuri, verificați ortografia și multe altele.

automatizarea propunerii caracteristica face procesul mult mai ușor și mai eficient, ceea ce economisește mult timp. Instrumentul este, de asemenea, disponibil atât pe desktop, cât și pe dispozitive mobile.

9. Panda Doc

PandaDoc este o platformă versatilă de automatizare a fluxului de lucru care permite companiilor să proiecteze, să gestioneze și să semneze rapid documente digitale, cum ar fi propuneri, oferte și contracte.

Cu PandaDoc, puteți crea propuneri frumoase cu șabloane pre-construite în câteva minute, puteți urmări starea acestora în timp real, le puteți semna electronic în siguranță și puteți primi alerte de îndată ce sunt vizualizate sau semnate.

De asemenea, oferă integrări robuste cu sisteme CRM, cum ar fi Salesforce, HubSpot și Zoho, ceea ce o face o opțiune pentru întreprinderi construiți o strategie de vânzări de succes.

Cloud-Sharing

10. Disc Google

Disc Google este o alegere excelentă dacă sunteți în căutarea unei opțiuni de stocare în cloud care este atât accesibilă, cât și ușor de utilizat.

Cu Google Drive, vă puteți stoca și partaja fișierele online și puteți crea și edita documente, foi de calcul și prezentări.

Serviciul este disponibil pe un computer, într-un browser sau pe dispozitive mobile, astfel încât să puteți colabora la proiecte în timp real, ceea ce ajută la îmbunătățirea productivității generale. Creați dosare pentru a vă organiza fișierele, a partaja permisiuni și multe altele.

11. dropbox

dropbox este un alt serviciu de stocare a fișierelor bazat pe cloud, care permite utilizatorilor să stocheze, să partajeze și să editeze fișiere online. Este o modalitate excelentă de a menține pe toată lumea pe aceeași pagină și de a ne asigura că lucrăm cu cele mai recente versiuni de fișiere.

Oferă un plan de bază gratuit cu spațiu de stocare limitat și planuri plătite cu mai mult spațiu de stocare și funcții.

În plus, este un software excelent pentru lucrul la distanță afaceri de liber profesionist: utilizatorii își pot încărca fișierele și le pot comenta oricând, astfel încât nu este nevoie să programeze sesiuni de partajare a fișierelor sau să vă faceți griji cu privire la fusurile orare.

Editare video

12. Movavi Video Editor Plus

Editor video de la Movavi este un software de editare video la îndemână și plin de caracteristici, potrivit atât pentru începători, cât și pentru utilizatorii avansați. Este disponibil pe macOS și Windows și acceptă toate formatele video și audio populare, cum ar fi AVI, MPEG, MP4, WMV, QuickTime, DVD, MOD, DAT și multe altele. Dacă utilizați acest software pe un Mac, asigurați-vă că dvs Stocare MacBook nu este plin. În caz contrar, software-ul poate întârzia și, în general, poate funcționa lent.

Folosind acest instrument, puteți face rapid și ușor conținut video care convertește: decupați, decupați și scalați videoclipurile, creați tranziții, adăugați efecte speciale, introduceți subtitrări, utilizați cheia cromatică, reduceți zgomotul audio și multe altele.

Printre alte aspecte importante, se mai poate remarca o interfață intuitivă și bine structurată, randare de mare viteză și procesare a fișierelor, multe efecte încorporate, fundaluri, muzică și sunete și prezența bibliotecilor de stoc. De asemenea, vă puteți conecta conturile YouTube, Vimeo și Google Drive pentru a partaja rapid conținut cu alții. 

13.OpenShot

OpenShot este un editor video neliniar gratuit și open source, cu suport pentru Linux, Mac și Windows, care combină perfect funcționalitatea, simplitatea și software-ul gratuit.

Folosind acest software, chiar și un utilizator fără experiență poate edita secvența video, insera efecte și tranziții, poate aplica subtitrări și poate face multe alte operațiuni necesare pentru a obține un videoclip de înaltă calitate.

OpenShot se bazează pe FFmpeg și acceptă mai multe formate audio, video și imagine. Are funcții de glisare și plasare și previzualizare în timp real, care simplifică și accelerează dramatic procesul de editare. De asemenea, are integrare cu Blender și Inkscape pentru crearea de titluri și logo-uri.

Sfaturi pentru a rămâne mai productiv în timp ce lucrați de la distanță

În timp ce lucrezi de la distanță, este ușor să fii prins în distrageri și să nu faci atât de multe pe cât ți-ai dori.

Iată o listă a câtorva hacks de productivitate pentru a vă ajuta să rămâneți pe drumul cel bun:

1. Creați un spațiu de lucru desemnat;

2. Programează-ți rutina zilnică și ține-te de ea;

3. Stabiliți obiective pentru fiecare zi și săptămână;

4. Eliminați distragerile prin dezactivarea notificărilor, închiderea filelor etc.;

5. Ia pauze regulate de-a lungul zilei pentru a te împrospăta;

6. Dormiți suficient și faceți exerciții fizice;

7. Investește în echipamente adecvate.

Învelire

Nu există o soluție unică pentru toate când vine vorba de instrumente de lucru la distanță. 

Experimentarea este cea mai bună modalitate de a determina ce funcționează pentru nevoile dvs. specifice. 

Cu toate acestea, instrumentele enumerate în acest articol sunt un punct de plecare excelent pentru oricine dorește să construiască un set de instrumente de lucru la distanță. 

Cu instrumentele potrivite, vă puteți pregăti pentru succes și vă puteți bucura de toate beneficiile lucrului de la distanță.

DESPRE AUTOR

Creați propuneri frumoase cu Prospero. Impresionează-ți clienții și câștigă mai multe proiecte.