Ghidul suprem pentru a asigura succesul campaniei tale de marketing pe rețelele sociale

Postat de Echipa Prospero | December 5, 2020 | de introducere pe piață,

Când vine vorba de marketingul afacerii dvs. în vremurile moderne, nu există nicio îndoială că nu vă puteți permite să ignorați marketingul pe rețelele sociale.

Este una dintre acele puține strategii de marketing care vă pot oferi cel mai mare ROI, indiferent de industria din care faceți parte.

De la magazine locale până la unele dintre cele mai mari mărci din lume – toate fac publicitate și se comercializează pe rețelele sociale. Dacă și tu vrei să începi cu el, dar nu ai idee de unde să începi, nu-ți face griji.

V-am acoperit, deoarece în acest articol vă vom spune totul despre social media de introducere pe piață de la beneficiile sale la lucrurile la care ar trebui să vă pese până la pașii care ar trebui urmați pentru a asigura succesul campaniilor dvs. SMM.

Sunt multe de acoperit, așa că să începem!

Avantajele marketingului social media

campanie de marketing pe social media

Există multe beneficii ale marketingului pe rețelele sociale pe care nu le puteți găsi în alte metode de marketing. Unele dintre cele majore includ:

  • Creșterea gradului de cunoaștere a mărcii: Primul beneficiu al marketingului pe rețelele sociale este că marca dvs. devine mult mai puternică decât ar fi în absența sa. Asta pentru că oamenii petrec mult timp pe rețelele de socializare, astfel încât brandul tău are mai multe șanse de a interacționa cu ei. Și pe măsură ce interacționează din ce în ce mai mult cu postările tale, încep să vadă mai multe dintre postările tale în fluxurile lor de știri, multiplicând astfel acoperirea și influența mărcii tale. Nicio altă tehnică de marketing nu poate crește gradul de cunoaștere a mărcii dvs. cu atât de puțin efort și resurse.
  • Construiți relații mai puternice cu clienții: În continuare, vă permite să dezvoltați relații mai puternice cu clienții dvs. Multe mărci comunică cu fanii și urmăritorii lor pe rețelele sociale și le permit să ridice reclamații și să primească sprijin. Acest lucru favorizează o relație mai puternică de brand cu clienții și, de asemenea, puteți utiliza aceeași strategie.
  • Cercetări despre concurenții tăi: Platformele de social media oferă, de asemenea, un mediu excelent pentru a verifica și analiza ceea ce fac concurenții tăi. Puteți identifica nu numai clienții lor frustrați și punctele lor dure, ci și ce strategii folosesc în campaniile lor de marketing. Nu este la fel de ușor ca în alte metode de marketing. 

Acestea sunt câteva dintre numeroasele beneficii care vin cu marketingul pe rețelele sociale.

Având în vedere acest lucru, acum să aruncăm o privire la câțiva pași simpli pe care îi puteți urma pentru a vă elabora strategia SMM. 

Cele 3 C ale marketingului de succes pe rețelele sociale 

Când vine vorba de desfășurarea campaniilor de succes pe rețelele sociale, rețeta se reduce la 3 C: Conținut, clienți, și Concurenți. Urmăriți-le și aproape întotdeauna puteți elabora o strategie de marketing care face minuni pentru afacerea dvs. Să vedem ce înseamnă fiecare dintre ele:

    1. Conţinut: Marketingul pe rețelele sociale se bazează în mare măsură pe calitatea conținutului pe care îl distribuiți. Prin urmare, trebuie să vă asigurați că înțelegeți ce tip de conținut este plăcut publicului dvs. și cum poate fi realizat într-un mod mai eficient.
    1. Clienți: Al doilea lucru de reținut sunt clienții și potențialii clienți (adică clienții concurenților tăi). Fii cu ochii pe comentariile, feedback-ul, punctele dureroase pe care le găsesc atât în ​​produsele tale, cât și în cele ale concurenților tăi și alte lucruri pe care s-ar putea să nu le spună sau să le realizeze neapărat, dar ar dori să fie îmbunătățite în ofertele tale. Este ușor să descoperi astfel de lucruri pe rețelele sociale.
  1. Concurenți: În cele din urmă, fii cu ochii pe concurenții tăi. Analizați cu atenție ceea ce fac ei care le face să aibă succes în marketingul pe rețelele sociale și ce greșesc, ceea ce îi face pe clienții să se încruntă asupra lor. Uneori, veți putea identifica lucrurile care pot fi transformate în caracteristici semnificative ale produsului sau campanii de marketing pentru a atrage noi clienți care nu sunt mulțumiți de concurenții dvs. 

Acum să trecem prin cei 8 pași care vă pot ajuta să asigurați succesul campaniilor dvs. de marketing pe rețelele sociale. 

8 pași pentru a asigura succesul marketingului social media pentru afacerea dvs

Deși lista poate fi lungă și plictisitoare, am decis să o facem scurtă și simplă. Cei 8 pași prezentați mai jos pot fi mai mult decât suficienți pentru a vă ajuta să generați rentabilitatea maximă a investiției din campaniile dvs. pe rețelele sociale. Iată-le:

#1. Cercetează-ți clienții și creează-le personalitatea

În primul rând, ar trebui să-ți cercetezi clienții potențiali și să-ți dai seama cine sunt aceștia. Odată ce le-ai găsit, ar trebui să le creezi personajele, astfel încât tu și toți membrii echipei tale să le poți înțelege mai bine.

În cazul în care nu știți ce este un buyer persona, înseamnă practic un profil al clientului țintă care include diverse informații despre ei care vă pot ajuta să vă creați campanii de marketing (adică profesiile lor, grupele de vârstă, placerile și antipatiile lor, preferințele lor de divertisment etc.) 

#2. Aflați unde petrec clienții dvs. ideali

Următorul pas este să aflați unde își petrec clienții ideali timpul liber, astfel încât să îi puteți viza din acele locuri și canale de marketing relevante.

De exemplu, dacă clienții țintă sunt cititori ai unei reviste binecunoscute din industrie, puteți face un parteneriat cu acea revistă pentru a vă promova produsele prin intermediul rețelelor de socializare.

Acesta este un exemplu simplu pentru a vă oferi o idee de bază despre modul în care înțelegerea obiceiurilor de petrecere a timpului ale clienților vă poate ajuta să vă creați strategia de marketing pe rețelele sociale. 

#3. Creați și testați conținut captivant

Următorul pas este să creați și să testați conținut captivant pentru marketingul dvs. Nu este un secret pentru nimeni că concurenții tăi urmăresc, de asemenea, aceiași clienți pe care îi urmărești pe rețelele de socializare și, de asemenea, nu este un secret că potențialii tăi clienți își pot vizita cu ușurință paginile fără ca tu să știi despre asta.

Prin urmare, este important ca conținutul tău să iasă în evidență și să se conecteze mai profund cu nevoile clienților tăi. Cercetarea de piață despre nevoile clienților dvs. poate fi un bun punct de plecare pentru a afla ce conținut trebuie să creați.

Puteți, de asemenea, să vă uitați la conținutul creat de concurenții dvs. pentru a vă crea strategia de conținut unică, care vă diferențiază marca de concurenți.

Odată ce găsiți un anumit tip de conținut care are performanțe bune în rândul publicului dvs., creați mai mult conținut similar cu acesta și distribuiți-l periodic pe profilurile dvs. de rețele sociale - instrumente de planificare social media te poate ajuta să faci asta la momentul optim.

#4. Organizați concursuri și cadouri

Concursurile și cadourile vă ajută să vă creșteți acoperirea printre fani și urmăritori. Postările legate de concursuri primesc un angajament mai mare decât alte postări generale pe care le faci, este important încorporează câteva cadouri pentru evenimente și concursuri promoționale în strategia dvs. de marketing.

Și în timp ce faci asta, reține că nu ar trebui să exagerezi, deoarece organizarea unui concurs din când în când nu numai că îți poate umfla cheltuielile de marketing, ci și reduce credibilitatea și nebunia concursurilor tale în rândul urmăritorilor tăi. 

#5. Securitate certificat SSL

Protejați-vă site-ul cu un Certificat SSL ieftin. Acest pas, după cum puteți vedea, nu este neapărat legat de marketingul site-ului dvs., ci de securitate.

Cu toate acestea, este un element atât de vizual de securitate încât oricine îl poate folosi pentru a verifica cu ușurință reputația site-ului și pentru a percepe site-ul dvs. ca nesigur dacă acest element lipsește.

Site-urile web care nu sunt protejate cu certificate SSL sunt marcate ca „Nesigure” de Google Chrome și alte browsere web, ceea ce înseamnă că vizitatorii dvs. care ajung pe site-ul dvs. de pe rețelele sociale vor găsi acest lucru suspect și vor apăsa butonul de închidere a filei înainte de a face orice. afaceri cu tine.

De aceea, ar trebui să includeți protecție SSL pentru toate domeniile și subdomeniile dvs. în strategia de marketing pe rețelele sociale.

#6. Postează în momente diferite

Postarea întregului conținut pe diverse platforme de socializare în același timp poate părea o strategie convenabilă, dar este posibil să nu genereze cel mai bun angajament posibil pentru toate postările tale.

Cea mai bună modalitate de a vă asigura că postările dvs. obțin un implicare maximă este prin postarea în momente diferite pentru a afla momentul în care postările dvs. generează implicare maximă.

Pentru unele companii, acel moment favorabil va fi dimineața devreme, pentru unele, poate fi la prânz în timpul prânzului, iar pentru altele, poate fi o noapte târzie, în funcție de natura clienților lor. Ideea este să găsești cel mai bun interval orar posibil pentru postările tale, astfel încât să poți programa postările tale critice (adică concursuri, cadouri, conținut cu potențial de viralitate) în acea perioadă. 

#7. Includeți mânerele de rețele sociale în tot materialul dvs. de marketing

Toți fanii și urmăritorii tăi nu provin doar din rețelele sociale. Multe dintre ele provin și din diverse alte surse. De exemplu, unele dintre ele pot proveni din materialul dvs. de ambalare, altele pot proveni din reclame în ziare sau reclame TV și așa mai departe.

Cu toate acestea, acest lucru se va întâmpla numai dacă menționați mânerele de rețele sociale în toate. De aceea, este important să includeți mânerele de rețele sociale în tot materialul de marketing. 

#8. Măsoară rezultatele și repetă ceea ce funcționează

Măsurarea rezultatelor de marketing pe rețelele sociale este la fel de importantă ca și măsurarea rezultatelor oricărui alt tip de marketing.

Ar trebui să urmăriți afișările, clicurile, angajamentele media, traficul trimis de diverse profiluri de rețele sociale și toate celelalte valori relevante pentru a evalua succesul campaniilor dvs. de marketing.

Și, pe măsură ce vă dați seama ce funcționează, ar trebui să îl repetați pentru a extrage cea mai mare rentabilitate a investiției, excluzând tot ceea ce nu generează cele mai bune rezultate. 

Gânduri finale

Așadar, acesta a fost un ghid simplu care explică cum poți crea o strategie de marketing de succes în rețelele sociale pentru afacerea ta. Am acoperit totul, de la beneficiile marketingului pe rețelele sociale până la lucruri de care ar trebui să vă pese, până la pașii individuali care pot fi luați pentru a stimula urmărirea fanilor rețelelor sociale.

Sperăm că acest ghid vă va ajuta să navigați prin labirintul diferiților termeni tehnici folosiți în marketing și să obțineți cel mai bun ROI posibil prin campaniile dvs. SMM.

Dar dacă mai aveți întrebări despre asta, nu ezitați să le fotografiați în comentarii și vom face tot posibilul să le răspundem. 

Valorificați-vă abilitățile și continuați să învățați mai multe sfaturi de marketing pentru rețelele sociale pentru a crește vertiginos performanța afacerii dvs. în cel mai scurt timp.

DESPRE AUTOR

Creați propuneri frumoase cu Prospero. Impresionează-ți clienții și câștigă mai multe proiecte.