Un e-mail a fost declarat mort ca canal de marketing de mai multe ori. Sunt șanse ca dacă căutați pe Google „marketingul prin e-mail a murit”, veți găsi cel puțin un articol scris recent pe prima dintre numeroasele pagini de rezultate ale motoarelor de căutare (SERP-uri).
Cu toate acestea, majoritatea acestor articole nu spun cu adevărat că e-mailul este un canal de marketing ineficient. De fapt, majoritatea acestor articole folosesc astfel de titluri ca clickbait pentru articole care vorbesc despre eficacitatea marketingului prin e-mail.
Uita-te la acest articol Campaign Monitor care se intitulează „Marketingul prin e-mail este mort?” și continuă să ofere un răspuns negativ la întrebarea care este titlul acesteia.
Acest lucru se datorează faptului că, în ciuda faptului că există de zeci de ani, în ciuda faptului că oamenii își tratează adresa de e-mail ca pe o marfă care nu ar trebui să fie partajată cu ușurință, în ciuda faptului că căsuțele de e-mail sunt copleșite de e-mailuri promoționale, marketingul prin e-mail încă funcționează.
Fie că sunteți un agenție de marketing sau un proprietar de produs SaaS care încearcă să găsească primii clienți sau un magazin de comerț electronic care caută un nou canal de marketing cu costuri reduse, marketingul prin e-mail, atunci când este făcut corect, poate duce la rezultate incredibile. Pentru fiecare dolar cheltuit pentru marketing prin e-mail, specialiştii în marketing se pot aştepta să vadă în jur 36 USD în schimb.
Acestea fiind spuse, tacticile care obțin rezultate din marketingul prin e-mail s-au schimbat pe parcursul existenței sale.
Deci, cum poți face marketingul prin e-mail să funcționeze în favoarea ta astăzi?
Următoarele sfaturi vă vor ajuta cu siguranță:
Segmentarea
Dacă aveți deja o listă de e-mail angajată, aveți superputeri de marketing prin e-mail. Cu toate acestea, pentru a profita absolut de aceste superputeri, trebuie să asimilați personalizarea în e-mailurile tale.
Vedeți, atunci când trimiteți comunicări personalizate abonaților dvs. de e-mail deja implicați, îi faceți să se simtă speciali. Acestea fiind spuse, limitarea eforturilor de personalizare la personalizarea conținutului de e-mail cu nume și nume de companii nu este suficient pentru a livra tipul de e-mailuri care încântă potențialele.
Acesta este motivul segmentarea a devenit una dintre cele mai populare moduri de personalizare a campaniilor de e-mail.
După cum sugerează și numele, segmentarea înseamnă pur și simplu clasificarea diferiților abonați de e-mail în diferite segmente. Deși puteți realiza aceste segmente pe baza oricărei calități care ar putea fi relevante pentru obiectivele dvs. de marketing prin e-mail, practica obișnuită este să segmentați potențialii pe baza poziției lor actuale în călătoria cumpărătorului.

Dacă nu știți care este călătoria unui cumpărător, iată o explicație rapidă:
Călătoria cumpărătorului are trei etape principale - conștientizare, considerație și decizie.
Etapa de conștientizare este atunci când un prospect devine conștient de problema sa și începe să caute soluții. Perspectivele din această etapă sunt cunoscute și ca partea de sus a pâlniei perspective. În această etapă, mărcile împărtășesc de obicei conținut educațional.
De exemplu, dacă vindeți un aplicația de productivitate a echipei corporative, puteți folosi o carte albă despre productivitatea biroului în această etapă.
În mod obișnuit, se presupune că clienții potențiali din partea de sus a pâlniei trec în etapa de examinare imediat ce își trimit e-mailul pentru a descărca o ofertă de conținut concepută pentru ei, cum ar fi cartea albă.
Etapa de examinare este atunci când se gândesc dacă oferta dvs. este într-adevăr cea mai fezabilă soluție la problema lor. Acesta este locul în care marketingul prin e-mail este cel mai frecvent folosit pentru a „încuraja” potențialele să treacă la următoarea etapă, adică etapa de decizie. Aceasta este o altă etapă în care e-mailurile sunt folosite în mod popular pentru a livra oferte care creează urgență și stimulează clienții potențiali să se transforme rapid în clienți.
Segmentarea nu numai că vă permite să trimiteți o comunicare personalizată clienților potențiali în faza de luare în considerare și de decizie, dar vă poate permite și să trimiteți conținut complet diferit și personalizat către diferiți potențiali care v-au intrat. pâlnii de vânzare prin diferite tipuri de oferte de conținut.
De exemplu, cu segmentarea, puteți trimite diferite seturi de e-mail-uri potențialilor care și-au dat adresa de e-mail în schimbul unei oferte de conținut și a unui set total diferit de e-mailuri celor care s-au înscris la webinarul dvs. Desigur, după ce ați obținut aceste adrese, ar trebui să alergați validare e-mail pentru a verifica cum s-au aliniat.
Renunțați la „NoReply”
A avea un e-mail fără nume și fără răspuns care trimite comunicările dvs. de marketing poate avea sens din punct de vedere al ușurinței de lucru. Cu toate acestea, din punct de vedere al experienței clientului sau utilizatorului, această practică poate să nu fie atât de grozavă.
Acest lucru se datorează faptului că majoritatea oamenilor deschid e-mailuri din cauza cine sunt.
Potrivit articolului Mailchimp pe acest subiect, numele expeditorului este mai important decât linia de subiect, lungimea, paragraful introductiv și chiar oferta din e-mailul tău.

Având în vedere asta, trimiterea de e-mailuri de la o adresă fără răspuns nu pare o idee atât de bună.
Un alt motiv pentru a oferi destinatarilor să răspundă direct la e-mailurile tale este că oferă o experiență mai bună pentru utilizator.
Dacă cheltuiți bani și timp pe e-mail marketing, indiferent dacă este e-mailuri reci sau hrănirea clienților potențiali de la mijlocul pâlniei, sunt șanse să doriți ca aceștia să devină interesați să interacționeze cu dvs.
Eliminarea capacității de a răspunde direct la e-mailurile dvs. de marketing sau periodice funcționează împotriva acestui obiectiv. Chiar dacă cineva este suficient de convins sau interesat încât să vrea să înceapă o conversație cu tine, va trebui să creeze un e-mail nou-nouț trimis la o adresă complet diferită.
Acum, gândiți-vă cât de complex va deveni întregul lucru dacă vor să înceapă o conversație cu referire la o informație menționată în e-mailul original.
Trimiterea de e-mailuri dintr-un cont a cărui căsuță de e-mail este monitorizată poate adăuga o sarcină suplimentară listei dvs., dar vă va ajuta să faceți mai ușor pentru clienții dvs. potențiali să înceapă o conversație care să vă avantajeze pe dvs. și pe ei.
Nu ezitați să personalizați manual
În zilele noastre, marketingul prin e-mail este dominat de instrumente și din motive întemeiate. Cu capabilitățile de îmbinare a corespondenței, aceste instrumente vă permit să adăugați personalizări nelimitate la e-mailurile dvs.
Cu toate acestea, majoritatea câmpurilor de personalizare sunt încă limitate la nume de companii, prenume, roluri profesionale și nume de industrie.
Acest lucru se datorează faptului că aceste informații sunt ușor disponibile la majoritatea surselor de date și utilizarea lor economisește timp. Orice personalizare mai mare de atât poate însemna o investiție serioasă de timp.
Cu toate acestea, dacă vă adresați clienților cu bilete mari, să petreceți acest timp ar putea să merite.
Acest lucru se datorează faptului că, într-o lume de e-mailuri care conțin toate personalizări similare, e-mailul tău poate ieși în evidență dacă depui doar puțin efort suplimentar.
De exemplu, dacă vă adresați clienților potențiali pentru a le prezenta SEO ca serviciu, faceți eforturi suplimentare și atașați un raport de audit SEO personalizat pentru fiecare destinatar cu bilete mari.
Un astfel de efort va necesita muncă suplimentară, dar dacă utilizați un instrument SEO, nu va fi nevoie de atât de mult efort încât să înceapă să vă încurce cu munca. Sigur, ar putea însemna că trimiteți mai puține e-mailuri, dar aveți și o șansă bună de a vă îmbunătăți numărul de conversii. Acest lucru va însemna efectiv că închideți mai mulți clienți, deși trimiteți mai puține e-mailuri.
Optimizați pentru mobil

La nivel global, se deschide o treime din toate e-mailurile au loc pe dispozitive mobile.
De fapt, tot ce este digital, inclusiv e-mailurile, videoclipurile și site-urile web, este vizualizat pe ecranele mobile mai mult decât pe ecranele desktop.
Sunt șanse mari ca, chiar dacă nu cele mai multe, atunci un număr semnificativ de e-mailuri pe care le trimiteți să fie deschise pe e-mail. Aceasta înseamnă că, dacă nu vă optimizați e-mailurile pentru ecranele dispozitivelor mobile, le faceți (aproape) ilizibile pentru o parte semnificativă a audienței dvs.
Lucrul bun despre optimizarea e-mailurilor pentru dispozitive mobile este că nu necesită multă muncă din partea ta.
Acestea sunt lucrurile cărora trebuie să le acordați atenție:
Textul antetului:Textul de dinaintea antetului este unul dintre cele mai dificile lucruri de făcut corect când optimizare pentru mobil. Totuși, în același timp, antetul, atunci când îl utilizați corect, poate fi folosit pentru a oferi valoare suplimentară cu subiectul.

Dacă nu știai deja, textul aldin din mijloc este subiectul tău, iar textul de lângă acesta este textul dinaintea antetului.
Cu această vizualizare, este ușor să vă imaginați cum poate fi utilizat textul din preheader pentru a face subiectul mai interesant și destinatarul mai interesat să vă deschidă e-mailul. Acestea fiind spuse, obținerea corectă a lungimii preheader este esențială atunci când vine vorba de optimizarea pentru ecranele mici ale majorității dispozitivelor mobile.
Pro Sfat: Preheader-ul este, de asemenea, un loc minunat pentru a oferi personalizare sub forma unui nume personalizat al destinatarului sau al numelui companiei.
Activați detectarea dispozitivului: Dacă utilizați software de marketing prin e-mail, sunt șanse să cunoașteți deja această funcție. Oferită de majoritatea software-ului de marketing prin e-mail, cum ar fi Mailchimp sau Campaign Monitor, detectarea dispozitivului vă permite să personalizați experiența de e-mail pentru destinatarii dvs., în funcție de dispozitivul pe care deschid e-mailul.
De exemplu, dacă e-mailul dvs. conține un link pentru a descărca o aplicație mobilă, funcția de detectare a dispozitivului vă va permite să trimiteți utilizatorii către Apple App Store sau Google Play Store, în funcție de dispozitivul pe care îl folosesc.
Cu toate acestea, acesta nu este singurul lucru pe care îl poate face detectarea dispozitivului. Caracteristica vă va permite, de asemenea, să specificați modul în care același e-mail va fi prezentat în diferite aspecte pe dispozitive diferite.
În acest fel, vă puteți asigura că toți destinatarii dvs. sunt tratați cu o experiență de utilizator încântătoare ori de câte ori deschid unul dintre e-mailurile dvs., indiferent de dispozitivul pe care îl folosesc.
Concluzie
Marketingul prin e-mail a evoluat, dar la fel au evoluat și strategiile pe care le puteți folosi și instrumentele pe care le puteți folosi pentru a asigura succesul.
Sperăm că sfaturile împărtășite în acest articol vă vor permite să obțineți o rată de conversie mai mare și să generați mai multe venituri din eforturile dvs. de marketing prin e-mail.