După ce ai scris și trimis propuneri de afaceri, se poate întâmpla adesea să nu primești un răspuns imediat.
Pentru a face o vânzare, trebuie să obțineți feedback de la client, așa că trebuie să găsiți calea potrivită pentru a ajunge la ea.
Te vei surprinde stând și aștepți cu disperare un e-mail de la client, dar există situații în care acest lucru pur și simplu nu se întâmplă. Cu toate acestea, trebuie să fii perseverent.
La început, poate fi jenant pentru că poate părea că trageți de mâneca unui client, dar nu vă faceți griji, într-o lume în care cel mai important lucru este să faceți cât mai multe vânzări, acest sentiment este obișnuit.
Statistici spune asta 80% dintre clienții potențiali dau un răspuns negativ de patru ori înainte să dea în cele din urmă unul pozitiv.
Poate clientul dumneavoastră nu a avut ocazia să răspundă imediat, nici măcar după 2, 3 e-mailuri trimise. Poate era preocupat.
Ideea este că nu contează. Ceea ce contează este să găsești o soluție.
Așadar, iată 6 moduri eficiente de a urmări prin e-mail de care puteți profita în viitor.
1. Alege momentul potrivit
Mulți se întreabă când este momentul potrivit pentru a trimite un e-mail de continuare. Ei bine, este important să nu faci acest lucru la doar câteva minute după ce ai depus propunerea și să nu aștepți prea mult pentru că trebuie să încurajezi acțiunea clientului.
Este important să le amintiți clienților potențiali și puteți face acest lucru la o zi sau două după primul contact, care multe pretenții reprezintă o pauză medie.
Alegeți frecvența potrivită atunci când vine vorba de e-mailurile trimise și păstrați un echilibru în funcție de comportamentul clienților dvs.
De exemplu, dacă primiți o notificare că un client a deschis și a citit propunerea dvs., atunci cel mai bine este să așteptați nu mai mult de câteva ore pentru a trimite un e-mail în timp ce clientul este încă oarecum interesat. Poate că trebuie doar să explicați mai detaliat un anumit segment al documentului.
Dacă este o decizie comună a întregii echipe, atunci cel mai bine este să așteptați câteva zile.
În cazul în care nu doriți să vă pierdeți timpul întrebându-vă dacă clientul v-a deschis propunerea, puteți folosi avantajele Prospero.
Nu numai că vă anunță când un client deschide propunerea dvs., dar urmărește și de câte ori a fost deschisă propunerea dvs. și cât timp a urmărit-o clientul în total.
2. Utilizați liniile de subiect adecvate ale e-mailului
Liniile de subiect sunt de fapt foarte importante și, spre deosebire de ceea ce fac mulți, dedică creării lor atenția și efortul necesar.
Linia de subiect ar trebui să fie o introducere, ar trebui să fie adecvată, atrăgătoare și trebuie să reflecte exact ceea ce este în conținutul acelui e-mail.
Cea mai mare greșeală este să folosiți termenul „urmărire” în rândul subiectului în sine. Este irelevant pentru scopul e-mailului și nu adaugă nicio valoare.
Unele dintre trucurile pentru scrierea unor linii de subiect bune sunt:
Treci la subiect
Asta înseamnă că trebuie să fii clar și concis, deoarece clienții muncesc foarte mult și nu au atât de mult timp pentru interpretări. Explicați scopul e-mailului și ajungeți imediat la subiect.
Creați un sentiment de urgență
Puteți acorda clienților dvs. un anumit termen limită. Puteți folosi cuvinte precum „mâine”, adăugați un tip de moment de deficit sau similar. Urgența afectează luarea rapidă a deciziilor, așa că profitați de asta. Desigur, nu ar trebui să pară prea intruziv.
Stimulează curiozitatea
Nu dați totul înainte ca clientul să reușească să citească e-mailul în sine și să se familiarizeze efectiv cu conținutul. Subiectul dvs. ar trebui să fie astfel încât să trezească nevoia de mai multe informații, iar asta va afecta ulterior creșterea vânzărilor.
Statistici spune asta 69% dintre destinatarii e-mailurilor consideră spam-ul de e-mail exclusiv și exclusiv pe baza subiectului său, așa că luați această parte foarte în serios.
3. Personalizați-vă e-mailul de urmărire
Concentrați-vă exclusiv pe client și nevoile acestuia.
Adresează-i direct, folosind numele lui, care este modalitatea corectă de a-ți consolida cooperarea în afaceri.
Pe lângă entuziasm, trebuie să arătați acea conexiune specială dintre dvs. și client și să creați un sentiment că nevoile lui sunt concentrarea dvs.
Personalizând urmărirea, vă faceți e-mailul mai accesibil și mai direct.
Folosește propoziții precum ”Tu ar putea fi interesat...” sau folosiți numele clienților dvs. și adresați-le direct.
De asemenea, dacă ați mai schimbat e-mailuri cu acest client sau ați colaborat, continuați conversația de unde ați rămas și utilizați informații deja cunoscute.
Îți poți cere clientului sugestii pentru a-i arăta că îi apreciezi opinia și, astfel, să-l pui în atenție și pe el.
4. Păstrați-vă e-mailul de urmărire scurt
Nu complica lucrurile, pentru că astfel, vei crea și mai multă muncă pentru tine.
În câteva rânduri, poți să explici totul și să o faci fără a-ți păstra clientul inutil și a-și pierde timpul.
Explicați care este nevoia dvs. de a trimite un e-mail și faceți-l clar, concis și concret. La fel de Bumerang spune, lungimea cea mai adecvată a unui e-mail ar trebui să conțină între 75 și 100 de cuvinte.
Prin urmare, e-mailul dvs. ar trebui să acopere următoarele elemente esențiale:
- Linie de subiect puternică
- Un obiectiv
- Context
- Scop
- Personalizare
- Valoarea adăugată
Pe acesta din urmă îl vom explica mai detaliat în paragraful următor.
5. Adăugați valoare
Valoarea adăugată este extrem de importantă deoarece există o mulțime de concurenți pe piață și dacă clientul tău nu primește ceea ce are nevoie de la tine, va găsi pe cineva care va avea ceva interesant de adăugat la oferta sa.
Explicați direct de ce serviciul dvs. satisface nevoile lor și ce vă face să vă remarcați.
Menționați pe scurt care sunt punctele lor problematice și ce soluții le puteți oferi.
Puteți încorpora următoarele sfaturi:
- Enumerați toate beneficiile pe care le pot obține, adică soluții specifice.
- Oferă câteva cadouri, cum ar fi rapoarte sau videoclipuri gratuite
- Împărtășiți câteva perspective interesante relevante pentru subiectul proiectului lor
- Adăugați studii de caz
Tot ce contează este ca clienții să-ți citească în continuare e-mailul și să fie și mai interesați de oferta ta.
6. Includeți îndemnul la acțiune
Asigurați-vă că includeți CTA-uri în e-mailul dvs., astfel încât clientul, dacă dorește, să poată acționa rapid și eficient.
Faceți-le clare și specifice, astfel încât clientul să știe ce are de făcut în continuare.
Printre alte exemple, vă puteți instrui clienții să facă următoarele:
- A raspunde
- Te sun eu
- Completați un anumit formular
- Examinați propunerea
Astăzi există diverse software-uri care vă pot ajuta să creați butoane CTA pentru e-mailul dvs. de urmărire și să le personalizați astfel încât să se potrivească în mod explicit nevoilor dvs.
Sursa: Prowly
Folosiți-vă CTA-urile cu înțelepciune și nu uitați să le includeți în e-mailul dvs.
Linia de jos
Dacă utilizați e-mailul ca mijloc de urmărire, asigurați-vă că acoperiți toate elementele esențiale pentru a face această opțiune eficientă.
Pentru a trimite un e-mail de urmărire de calitate, trebuie să trimiteți mai întâi o propunere de afaceri de și mai bună calitate.
Unul dintre instrumentele care vă poate ajuta în acest sens este Prospero care oferă șabloane uimitoare de propuneri de afaceri pentru a vă impresiona clienții.
Scrierea de e-mailuri ulterioare poate fi o provocare pentru că nu vrei să fii enervant pentru clienții tăi potențiali, dar, în același timp, simți nevoia să le reamintești de tine.
Cu toate acestea, dacă aveți deja opțiunea de a le folosi, ar trebui să faceți acest lucru.
Fii scurt, clar și informativ și nu uita să adaugi valoare și să îndemni la acțiune. Acestea sunt toate elementele importante care ar putea determina succesul afacerii tale.
Așadar, profită de aceste 6 moduri eficiente de a urmări prin e-mail și demonstrează clientului că ești absolut demn de atenția lui.