Primul pas pentru oricine care începe o afacere, oricât de dificilă ar părea, este să învețe cum să creeze o propunere de afaceri și formatul propunerilor. Desigur, fiecare firmă are un set unic de cerințe și provocări.
De exemplu, un start-up sau o afacere mică ar necesita un alt tip de propunere de afaceri decât o companie mijlocie sau mare.
Cu toate acestea, o propunere de afaceri bine gândită este o măsură inteligentă de precauție pe care trebuie să o ai, indiferent de tipul de afacere pe care intenționezi să o conduci. Cercetările arată că pregătirea unuia vă poate ajuta cu orice, de la asigurarea finanțării până la extinderea organizației.
Ce este o propunere de afaceri?
A propunere de afaceri are ca scop atragerea de noi clienți cu produsele sau serviciile companiei.
Este un document tipărit sau digital care subliniază beneficiile unui produs sau serviciu, luând în considerare preferințele și nevoile liderului. Cu alte cuvinte, propunerile de afaceri subliniază modul în care o organizație poate ajuta la rezolvarea unei probleme specifice pentru un client.
O propunere solicitată este trimisă la cererea clientului și poate fi formală sau informală. O propunere nesolicitată este trimisă ca test de bază și, în acest sens, este identică cu un e-mail rece.
Aruncă o privire la aceste exemple de scriere a propunerilor de afaceri:
Propunere solicitată informal
Compania A a aflat despre Compania B și a dezvoltat un interes pentru produsele sale. După o discuție obișnuită, Compania A solicită un document pentru a înțelege mai multe despre calitatea produsului, condițiile de livrare, alternativele de preț disponibile etc. Nu este obligată să răspundă la ofertă.
Propunere Solicitată în mod formal
Compania A este un client consecvent al Companiei B și este conștientă de nevoile acesteia. Este pregătit să cumpere, dar dorește să revizuiască din nou termenii înainte de a plăti.
În plus, Compania A solicită Companiei B să trimită un eșantion de propunere de afaceri, inclusiv informații despre articole, prețuri, informații despre livrare etc. Este necesar să răspundeți la o ofertă în perioada de timp prestabilită după primirea acesteia. Solicitarea va deveni un contract de cumpărare obligatoriu dacă Compania A acceptă termenii.
Propunere nesolicitată
Compania B dorește să informeze compania A despre serviciile sale printr-o campanie de generare de lead-uri. Acesta generează o propunere generală care include antecedentele companiei B, domeniile de expertiză, condițiile de cooperare, inițiativele de parteneriat și alte informații legate de afaceri.
Fapte despre propunerile de afaceri
Cheia succesului
Fiecare afacere are domenii specifice asupra cărora să se concentreze, iar un plan de afaceri creează o cale mai concentrată către succes. Șansele de succes ale unei noi întreprinderi sunt crescute cu două atunci când are o propunere de afaceri.

Aproximativ 543,000 de firme noi se deschid în SUA în fiecare lună, dar numai șapte din 10 supraviețuiesc după primii doi ani, în timp ce cinci din 10 continuă să funcționeze după cinci ani. În mod surprinzător, 70% dintre companiile care durează cinci ani fac acest lucru pentru că au un plan de afaceri cuprinzător.
Având o strategie pe termen lung
Respectați planul dvs.: planificarea strategică presupune determinarea unui obiectiv pe termen mai lung pentru companie și crearea unui plan pentru a-l atinge. Realizarea unui strategia de afaceri o parte din planificarea companiei dvs. vă ajută să înțelegeți unde este compania dvs. acum, unde doriți să fie și ce trebuie să faceți pentru a ajunge acolo.
Stabiliți priorități și concentrare
O firmă se poate concentra pe domeniile pe care consideră că este cel mai bine să se concentreze pe baza priorităților sale. Există priorități de afaceri în plus față de o strategie de afaceri, cum ar fi creșterea, vânzările și stabilitatea financiară. Un raport afirmă că antreprenorii care anticipează să primească fonduri externe au cu 19% mai multe șanse să-și pună ideile pe hârtie decât cei care nu o fac.
Tipuri de șabloane de propuneri de servicii Prospero
Conținut de marketing
Afacerile online de astăzi sunt construit pe marketing de conținut. Făcând site-ul dvs. un centru de cunoștințe și divertisment, puteți crea autoritate în industria dvs. și puteți deveni prima alegere a clienților atunci când au nevoie de serviciul dvs. Acesta este obiectivul marketingului de conținut. Puteți alege să utilizați instrumente de planificare a conținutului astfel încât mesajele dvs. să rămână consecvente și conform mărcii.
Catering
Prospero oferă diverse modele de propuneri de afaceri care atrag orice client pentru o companie de catering. Uitați-vă la marea varietate de propuneri oferite de acest software de propunere.
Propunere de design interior
Fără un bine scris model de propunere de design interior, clienții dumneavoastră pot fi nesiguri cu privire la serviciile precise pe care le oferiți, costul total al proiectului și un timp realist de finalizare.
Propunere de marketing
Sfera de aplicare a unui proiect de marketing și bugetul acestuia sunt comunicate părților interesate cheie printr-un document de propunere de marketing. O propunere urmărește să obțină sprijinul necesar executării planului schițat.
Importanța unei schițe bune
Înainte de orice altceva, gândiți-vă cui îi transmiteți schița propunerii de proiect. Ar fi benefic dacă ai lua în considerare prioritățile publicului în lumina subiectului proiectului. Acest lucru vă va ajuta să înțelegeți care elemente pe care ar trebui să le includeți în propunerea dvs. de proiect.
Veți vedea o diferență vizibilă în răspunsul cititorului atunci când utilizați una sau mai multe dintre aceste sugestii în următoarea propunere.
Gândește-te la întrebările pe care le aștepți persoanei sau echipei căreia îi propui să le adresezi. Acestea includ întrebări privind potențialele obstacole în viitor, strategia de livrare pentru actualizarea stării managementului proiectului etc.

Mai mult, găsește-ți cârligul unic și fierbe-l până la miez. Oferirea unui serviciu de calitate superioară (cum ar fi separarea proiectelor mari în faze gestionabile din propunerea dvs.) poate face toată diferența, chiar dacă soluția sau metodele nu sunt noi.
În fiecare zona din planul dvs. de proiect, treci direct la obiect. Evitați jargonul și folosiți un limbaj adecvat.
Cum să scrii o schiță atrăgătoare
Pasul 1: Descrieți problema
Sublinierea problemei pe care compania încearcă să o rezolve cu proiectul vă va ajuta să începeți bine. Trebuie să îi furnizați date și fapte. Nu este necesar să vă exprimați perspectiva sau ceea ce spun alții.
Pentru a ilustra gravitatea problemei, ar trebui să adunați fapte și să le prezentați. Trebuie să răspundeți la întrebările referitoare la natura problemei și la motivul soluțiilor dvs. Acest lucru va explica audienței ce pași puteți lua pentru a rezolva problema.
Pasul 2: Oferiți informații precise privind livrarea și rata de succes
Ar trebui să schițați procesul pas cu pas și să estimați cât timp va dura. Aceasta va clarifica data de livrare a proiectului pentru participanții la întâlnire.
În plus, doriți să îi informați despre rata de succes pe care se așteaptă să o obțină soluția propusă.
Discutați fiecare măsură posibilă care ar putea fi utilizată în timpul proiectului. Trebuie să oferiți audienței soluția dacă ceva nu merge bine în timp ce lucrați la proiect.
Pasul 3: cel mai bun buget și program
Ar trebui să mențineți un buget rezonabil pentru proiect și să vă ajustați planul conform acestuia. Totul ar trebui abordat în limita bugetului pe care îl solicitați. În plus, ar trebui să descrieți procedura și orele de lucru pe care le veți folosi pentru a finaliza proiectul.
Pasul 4: Verificați-vă propunerea
Înainte de a oferi cuiva o prezentare generală a propunerii dvs. de proiect, este esențial să o verificați din nou. Ar trebui să le cereți managerilor și proprietarilor de afaceri să o verifice înainte de prezentarea finală în fața altor organizații.
Scrierea unei propuneri câștigătoare
Primul pas (și cel mai important) pentru atingerea obiectivului dvs. este crearea unei propuneri de proiect solidă, indiferent de cine încercați să impresionați, să asistați sau să convingeți.
Când scrieți următorul dvs., asigurați-vă că țineți cont de aceste concepte critice, pe lângă faptul că sunt specifice, condensate și organizate:
1. Introducere
Aveți șansa să vă prezentați aici și compania dvs. Acesta explică în mod clar clientului cine sunteți și cum sunteți calificat pentru a oferi serviciul pe care îl oferiți.

Introducerea dvs. ar trebui să includă antecedentele dvs., serviciile furnizate, declarația de misiune și propunerea unică de vânzare.
În general, ar trebui să vă limitați introducerea la o singură pagină.
2. Domeniul de aplicare al proiectului dumneavoastră
Acum este timpul să oferiți o explicație detaliată a soluției dvs. De asemenea, este esențial să discutați despre acest lucru în prealabil pentru a vă asigura că oferiți clientului exact ceea ce are nevoie, nimic mai mult și nimic mai puțin.
Discutați despre servicii, despre bunurile/materialele livrate, despre contractorii utilizați și despre metoda de livrare pentru soluțiile dvs.
Te-ar putea costa sute de dolari dacă nu ești clar în acest domeniu.
3. Estimarea cheltuielilor
Pe baza orelor estimate și a prețurilor pe care le-ați discutat, ar trebui să știți ce doriți să percepeți clientul.
Este timpul să explici acest lucru clientului tău mai detaliat. Ei pot înțelege apoi de ce fac plățile și unde se duce fiecare bănuț.
În plus, va fi mai ușor să convingi clientul că prețul tău este rezonabil.
Crearea de propuneri pe Prospero
Trimiterea unei propuneri care arată fantastic pe fiecare dispozitiv este o modalitate excelentă de a face o primă impresie bună. Orice propunere pe care o creați ar trebui să includă sigla, imaginile, videoclipurile, tabelele și atingerile personale. Aruncă o privire la propunerile Prospero pentru șabloanele tale de propuneri preferate.
Ești gata să începeți să scrieți o propunere? Atunci, sperăm că acest sfat vă va ajuta. Pentru a face lucrurile și mai ușoare, puteți utiliza o platformă CRM pentru a ține evidența tuturor detaliilor referitoare la clienții noi și actuali cărora le trimiteți propuneri.
Puteți utiliza o varietate de instrumente pentru a ușura scrierea propunerii. Prospero, de exemplu, vă permite să gestionați, să trimiteți și să dezvoltați toate ideile dvs. pe o singură platformă. De asemenea, poate crea un șablon de propunere de afaceri pentru tine!