Dezvoltați-vă afacerea: 7 moduri de a crește gradul de cunoaștere a mărcii

conștientizare de brand

Una dintre modalitățile sigure de a vă extinde afacerea este creșterea gradului de conștientizare a mărcii. Odată ce ați organizat un următor și dezvoltați un brand de renume pentru afacerea dvs., atunci clienții vor lua cu siguranță atenția. 

A avea un brand puternic te-ar ajuta generează încredere printre clienții tăi. Nu numai că va face ca afacerea dvs. să iasă în evidență față de concurenții dvs., dar va construi și încrederea și loialitatea clienților.

Cu asta, am enumerat câteva sfaturi despre cum puteți amplifica și crește gradul de conștientizare a mărcii tale.

Comunicați mai bine cu clienții dvs

Comunicarea pe o tabletă

În zilele noastre, selecția produselor sau prețul nu mai este singura bază care conduce deciziile de cumpărare ale consumatorilor. Brandurile unei companii sau ale unei companii joacă acum un rol important. Pe lângă acoperirea și gradul de conștientizare a mărcii, consumatorii evaluează acum „ce spune un brand, ce face și ce reprezintă. "

Pentru a ține pasul cu aceste schimbări, trebuie comunicați cu clienții dvs și cultivați un brand mai bun pentru afacerea dvs. A-ți lua timp să cercetezi ce așteaptă clienții de la tine ar fi un loc bun de început.

Pentru că, chiar dacă ai reuși să ajungi la o audiență sau o piață mai mare, unii consumatori totuși nu ar bate ochii cu produsele tale dacă brandul tău nu rezonează cu ele.

În loc să vă concentrați doar pe extinderea acoperirii mărcii dvs., acordați-vă timp pentru a stabili mai întâi scopul mărcii dvs. și cum vă puteți conecta mai bine cu consumatorul. Creați o campanie de brand clară, creativă, inovatoare și, în același timp, identificabilă, umană și fundamentată.

Din moment ce suntem acum în era digitală și nu am fost niciodată mai conectați ca niciodată, acest lucru nu ar trebui să fie atât de greu.

De exemplu, puteți să comunicați mesajul mărcii dvs., precum și să îmbunătățiți serviciile clienților dvs. folosind rețelele sociale. Acest lucru ți-ar permite să ai o conversație cu clientul tău real, astfel încât să știi de la prima mână ce simt ei despre produsele tale și ce poți face pentru a le îmbunătăți.  

Un alt mod în care poți utilizați puterea rețelelor sociale este să-l folosești ca canal pentru campania de brand. Îl poți folosi ca platformă pentru a împărtăși viziunea și misiunea afacerii tale.

Îmbrățișează marketingul digital

comunicare prin social media pe un laptop

În lumea digitală de astăzi, clienții digitali fermecați au fost una dintre prioritățile de top ale afacerilor. Construirea unui brand de renume online a devenit o practică esențială pentru aproape toate afacerile noi.

Chiar dacă conduci doar o afacere mică, reputația ta online este totuși un factor determinant pentru succesul tău. Așa fiind, ar trebui să încorporați Digital Marketing în campania dvs. de brand.

Marketingul digital înseamnă pur și simplu folosirea internetului în beneficiul afacerii tale. Acest lucru ar putea însemna un site web atractiv din punct de vedere vizual, recenzii mai bune pe Yelp, clasament în căutarea mai ridicat pe Google, o implicare mai bună pe rețelele sociale precum Twitter și Instagram și așa mai departe.

Toți aceștia sunt factori importanți care afectează deciziile de cumpărare ale clienților tăi.

Pentru a o pune în perspectivă, permiteți-ne să vă luăm de exemplu. Vrei să cumperi bijuterii în afara orașului tău. În loc să conduceți neștiutor în căutarea unui magazin de bijuterii, ați căuta pe Google un magazin de bijuterii din apropierea dvs. înainte de a conduce. 

Există șanse mari să mergeți apoi să conduceți la magazinul pe care îl vedeți pe prima pagină a Google. Datorită puterii marketingului digital, acel magazin câștigă acum un nou client.

Numai pe baza acestui exemplu, puteți vedea deja cum marketingul digital a fost țesut în viața de zi cu zi a consumatorilor noștri.

Creați conținut captivant

Sesiune de brainstorming între un bărbat și o femeie

Pe măsură ce începi să îmbrățișezi puterea marketingului digital, trebuie să ai și o strategie de conținut solidă pentru marca ta. În acest fel, consumatorii vă pot cunoaște și mai mult marca.

Deoarece conținutul este vocea mărcii dvs., trebuie să vă asigurați că conținutul pe care îl produceți este de înaltă calitate și este aliniat cu mesajul mărcii dvs. În afară de asta, trebuie să creșteți și să vă actualizați conținutul mai des. În acest fel, clienții au mai multe șanse să revină și să se implice în site-ul dvs.

Cu toate acestea, crearea mai multor conținut, menținându-și totuși calitatea înaltă, poate fi uneori destul de dificilă. Din fericire, site-uri web precum Canva, Prospero, Constant și multe altele au făcut crearea de conținut mult mai ușoară. Prospero, de exemplu, are conținut gata făcut, care vă poate ajuta să finalizați rapid scrierea propunerilor. 

Execuția este, de asemenea, o parte critică a strategiei dvs. de conținut. Trebuie să utilizați toate mediile, canalele și platformele pentru a avea o mai bună acoperire a publicului pentru conținutul dvs. În acest fel, puteți crește gradul de conștientizare a mărcii dvs. folosind conținutul dvs. captivant.

Utilizați publicitate nativă

Analizarea datelor dintr-un tablou de bord pe un dispozitiv computer

Publicitatea nativă este o extensie a marketingului dvs. de conținut. Te-ar putea ajuta să ajungi pe alte piețe de nișă și să construiești credibilitatea mărcii tale.

În termeni simpli, publicitatea nativă este conținut plătit. În loc să publicați conținut pe propria platformă, ați publica în site-uri precum New York Times, Forbes, Rolling Stones, Variety și așa mai departe.

Este important de știut că publicitatea nativă nu este doar conținut publicitar flagrant. Publicitatea nativă este conținut care se îmbină bine cu site-ul general. De fapt, un studiu arată că consumatorii s-au uitat la reclamele native cu 53% mai des decât la reclamele grafice, dintre care unele chiar spuneau că este tipul de reclamă pe care l-ar distribui prietenilor sau familiei.

A fi menționat sau menționat pe site-uri web incredibile ar putea da proeminență mărcii dvs. Întrucât site-urile web precum New York Times și Forbes sunt deja de încredere de majoritatea consumatorilor, obținerea încuviințărilor de la aceștia ar îmbunătăți cu siguranță reputația mărcii dvs. 

În afară de asta, ai fi expus la diferite piețe pe care nu le poți ajunge înainte.  

Colaborați cu influenți

Influencer își face fotografii

Rețelele de socializare au schimbat modul în care facem marketing cu influențe. Spre deosebire de înainte, când celebritățile sunt singurul influenț major, în zilele noastre oricine are o urmărire masivă pe rețelele sociale poate deveni unul.

Marketingul pentru influență înseamnă menționarea sau susținerea mărcii sau produselor dvs. de către influenți. Aceste influențatori sunt persoane cu urmărire dedicată, fie offline, fie online.

Deoarece rețelele sociale sunt acum împletite cu viața noastră de zi cu zi, influențatorii online au devenit apoi factori importanți ai pieței. Ele ajută la creșterea conștientizare de brand precum și să impulsioneze consumatorii să beneficieze de produsele sau serviciile noastre.

In fapt, marketingul de influență este pe cale să aibă o valoare de până la 15 miliarde de dolari până în 2022, Instagram fiind cel mai popular site de socializare pentru marketingul de influență. 

Cu toate acestea, înainte de a colabora cu orice influență, trebuie să vă asigurați că convingerile, susținerile și conținutul pe care îl produc sunt la egalitate cu mesajul mărcii dvs. Procedând astfel, veți putea trimite un mesaj consecvent clienților dvs.

Organizați evenimente de construire a mărcii

Evenimentele sunt o modalitate excelentă de a vă prezenta brandul consumatorilor. Indiferent dacă sunt online sau offline, evenimentele sunt o modalitate eficientă de a crea hype și de a-i face pe consumatori entuziasmați de produsele sau serviciile tale.

Evenimentele desfășurate offline sunt în mare parte adunări sau conferințe în care angajați modele de expoziții comerciale pentru a vă promova produsele, organizați concursuri pentru a menține participanții implicați, a avea o discuție față în față cu critici despre produsele dvs. și multe altele.

Deoarece toate acestea sunt abordări tradiționale de a desfășura evenimente, s-a dovedit eficient și a fost testat de multe companii sau afaceri înaintea dvs. Este deosebit de util atunci când lansați noi linii de produse pe piață.

Evenimentele online, pe de altă parte, sunt diferite. Nu este nevoie întotdeauna de mai multe persoane pentru a se aduna într-un singur loc. Un exemplu de eveniment online celebru este 11.11 și Promoție de Black Friday pe site-urile de comerț electronic. Nu necesită neapărat ca oamenii să se adune într-un singur loc în același timp, dar este totuși un eveniment masiv online. 

Pe măsură ce tot mai multe companii se mișcă online, mai multe seminarii și conferințe au fost organizate și online. În loc să adune oameni într-un singur loc, ei pot doar să asculte programul online și să poarte o conversație online cu ceilalți participanți.

Protejați-vă marca comercială

Obținerea protecției mărcii comerciale este importantă, deoarece vă oferă un drept exclusiv asupra dvs logo regal, slogan, numele companiei și așa mai departe.

Poate părea banal, dar numele și logo-ul tău sunt un aspect crucial al afacerii tale. Numele companiei/produsului dvs. este ceea ce vă diferențiază de concurenții dvs., iar logo-ul dvs. este un identificator pe care clienții l-au folosit pentru a vă distinge produsele pe piață.

Prin protejarea mărcii dvs., vă protejați în esență reputația mărcii dvs. Deoarece nimeni nu are voie să îl folosească sau să îl copieze fără permisiunea dvs., sunteți întotdeauna sigur că clienții primesc produse numai de la dvs.

În afară de asta, protecția mărcii ar ține și imitatorii la distanță. Deoarece aveți dreptul legal de a vă impune marca comercială, puteți opri pe alții să vă folosească numele mărcii fără consimțământul dvs.

Concluzie: Conștientizarea mărcii

Creșterea gradului de conștientizare nu înseamnă doar extinderea acoperirii campaniei tale de marketing; mai degrabă modelează modul în care consumatorii văd produsul și trimite un mesaj consistent care este aliniat cu marca dvs.

În general, marca ta este ceea ce definește afacerea ta. Acesta întruchipează ceea ce este afacerea dvs., precum și viziunea și misiunea dvs. pentru aceasta în viitor.

DESPRE AUTOR

Creați propuneri frumoase cu Prospero. Impresionează-ți clienții și câștigă mai multe proiecte.