Un rezumat ar trebui să fie scurt. Aceasta este doar o parte a altor documente, cum ar fi planuri de afaceri, propuneri etc. Acesta rezumă întregul raport, astfel încât oricine poate obține o imagine de ansamblu rapidă citind singur.
Într-un sens, rezumatul este simplu, dar este nevoie de muncă pentru a scrie, având în vedere sensibilitatea lui. Îl folosiți pentru a vă prezenta proiectul evidențiind fiecare parte a documentului dvs. de afaceri.
Este primul lucru la care se uită toți cei care verifică documentul dvs. De aceea îl plasezi în vârf și încerci să-l faci cât mai captivant.
Îl folosești pentru a explica scopul afacerii sau al proiectului tău potențialilor clienți sau investitori. Încercați să aflați ce au nevoie de la organizația dvs. și concentrați-vă asupra lor.
Dacă trebuie să învățați cum să faceți acest lucru, articolul va explora modul în care puteți scrie rezumatul executiv perfect.
Ce este un rezumat executiv?
Un plan de afaceri, o propunere de investiție sau o propunere de proiect sunt toate exemple de documente mai mari care includ o scurtă parte numită rezumat executiv. Acesta servește în primul rând pentru a rezuma rapid elementele cheie ale unui plan de afaceri pentru părțile interesate și investitori, cum ar fi descrierea companiei, analiza pieței și datele financiare.
Are o scurtă introducere care abordează problema sau sugestia descrisă în documentele atașate, informații de bază, o scurtă analiză și o concluzie.
Un rezumat executiv este vital, deoarece este destinat să ajute directorii și investitorii să decidă dacă vor continua cu planul.
Rezumatele executive și prezentarile discută frecvent avantajele unui proiect sau strategiei companiei și aspectele esențiale de vânzare.

Care este scopul unui rezumat executiv?
Un rezumat servește ca o imagine de ansamblu la nivel înalt a unui plan de afaceri sau a unei propuneri, conceput pentru a capta interesul cititorului și pentru a oferi o imagine concisă, dar convingătoare a afacerii. Acesta prezintă aspectele cheie ale planului, inclusiv ideea de afaceri, obiectivele, oportunitatea de piață, avantajul competitiv, proiecțiile financiare și cerințele de finanțare.
Scopul principal al unui rezumat executiv este de a comunica esența afacerii într-o manieră clară și persuasivă, făcând mai ușor pentru investitori, creditori sau părți interesate să înțeleagă rapid potențialul acesteia. Deoarece mulți factori de decizie nu au timp să citească întregul plan de afaceri, un rezumat executiv bine scris poate determina dacă procedează cu o revizuire mai profundă.
Ce să includeți într-un rezumat executiv tipic
Rezumatul pe care îl scrieți depinde de documentul la care îl atașați. Ar putea fi pentru un caz de afaceri, propunere de cercetare, rapoarte de proiect, plan de afaceri etc.
Puteți folosi următoarele instrucțiuni pentru a vă ajuta să acoperiți toate lucrurile necesare pe care ar trebui să le includeți în rezumatul dvs. executiv:
Lungime
Multe cursuri și profesioniști sunt de acord că un rezumat executiv ar trebui să fie cel mai bine de aproximativ cinci până la 10% din întregul document. Nu ar trebui să fie prea scurt pentru ca potențialii dumneavoastră clienți și investitori să obțină suficiente informații. Ar fi de ajutor dacă nu ați face acest lucru prea lung, astfel încât alte părți ale documentului dvs. să fie redundante.
Limbă
Când scrieți un rezumat, ar trebui să utilizați limbajul adecvat pentru cei care îl vor citi.
Limbajul pe care îl folosiți atunci când vă adresați unui grup de avocați ar trebui să difere de cel pe care îl folosiți pentru ingineri. De asemenea, va fi diferit atunci când scrieți profesioniștilor în finanțare.
Alegeți cu atenție cuvintele pe care le folosiți, conținutul, numar de cuvinte și nivelul de explicație în funcție de publicul țintă. Cel mai bine ar fi să fii cât mai formal posibil, în timp ce fii concis. Nu uitați că trebuie să îl scaneze pentru a cunoaște părțile necesare.
Introducere atrăgătoare
Scopul este să atrageți atenția publicului dvs. încă de la început. Paragraful dvs. de deschidere ar trebui să spargă gheața și să atragă cititorul să se intereseze de restul documentului dvs. Asta nu înseamnă că ar trebui să folosești glume.
Rezumatele executive sunt documente de afaceri și ar trebui să evite tonurile de familiaritate. Puteți folosi întrebări sau descrie un exemplu de problemă pe care doriți să o rezolvați pentru potențialul client sau investitor.
Apoi, prezentați-vă organizația și evidențiați capacitatea acesteia de a rezolva problema cititorului.
Introducerea ar trebui să fie scurtă. Puteți menționa numele companiei, locația și informațiile de contact. Enumerați câțiva clienți pe care i-ați ajutat pentru a arăta cititorului că puteți rezolva problema.
Informație relevantă
Adesea, scrieți rezumatul executiv după ce ați terminat cu propunerea dvs. de afaceri. Mulți îl scriu din greșeală primul, deoarece se află în partea de sus a ta plan de afaceri sau propunere.
Ar trebui să capteze ceea ce este deja în întregul document. Includeți numai informații care nu au legătură cu secțiunile planului sau propunerii dvs. de afaceri.
După stabilirea necesității și introducerea organizației dvs., ar trebui să vă propuneți soluția. Convinge-ți publicul țintă de ce soluția ta este cea mai bună prin evidențierea valorilor acesteia. Asigurați-vă că ceea ce oferiți nu este ambiguu.
Concluzie
Modul în care încheiați rezumatul este vital pentru succesul acestuia. Deși nu este un articol lung, ar trebui să îl închei apăsând rapid pe informațiile relevante.
Cel mai bine ar fi să folosiți acest lucru și pentru a pregăti cititorul să exploreze celelalte părți ale documentului.
Elemente comune găsite într-un rezumat executiv pentru un plan de afaceri

Extrageți punctele vitale ale planului dvs. de afaceri atunci când vă scrieți rezumatul executiv. Documentul descrie fiecare parte a afacerii dvs. după cum urmează:
- Descrierea organizației
- Produs sau Serviciu
- Analiza SWOT (puncte forte, puncte slabe, oportunități și amenințări)
- Analiza pieței
- Strategia de piață
- Strategia financiară
- Cerere de fonduri
Cum se scrie un rezumat pentru o propunere de proiect
Formatul unui rezumat executiv pentru o propunere de proiect diferă ușor de cel al unui plan de afaceri. Acest tip surprinde părțile vitale ale dvs management de proiect după cum urmează:
- Scopul Proiectului
- Introducere în organizație
- Declarație problemă
- Soluție stabilită
- Justificarea soluției alese (dovada)
- Resurse pentru proiect
- Rentabilitatea investiției (ROI)
- Analiza pieței
- Strategii de marketing
- Buget
- Timpul proiectului
- Descrierea echipei
- Concluzie
Pasii urmatori
Ca și alte forme de scriere, ar trebui să începeți întotdeauna cu o ciornă. În acest moment, reuniți informațiile pe care le-ați adunat din cercetarea dvs. Vă asigurați că urmează formatul necesar într-o tranziție fără întreruperi. Proiectul ar trebui să fie defectuos.
Vă oferă un bun punct de plecare atunci când urmăriți un document excelent. Fiecare artist știe că este mai ușor să transformi o lucrare existentă decât să dai viață unei idei originale.
În continuare, ar trebui să revizuiți rezumatul executiv pentru a-l face concis. Acesta este momentul să vă asigurați că rezolvă problema.
Verificați următoarele când vă examinați documentul:
Verificați gramatica și tonul
Acordați atenție scrisului pe care îl folosiți. Nu folosiți cuvinte complicate, nu includeți clișee și nu repetați prea mult cuvinte și fraze.
Nu încerci să-i impresionezi cu literatură, dar vrei să-și mențină interesul înainte de a-ți face punctele.
Când terminați de verificat conținutul și gramatica, ar trebui să revizuiți și tonul și stilul.
Publicul țintă determină acest lucru, așa cum am subliniat mai devreme. Rezumatul ar trebui să fie formal dacă cititorul dvs. aparține unei profesii conservatoare. Companiile moderne sunt mai casual și ar putea avea o impresie greșită despre organizația dvs. dacă rezumatul trebuie să fie mai formal. Aflați cui vă adresați și procedați corect.
Înainte de a semna documentul ca fiind în regulă, corectați-l. Asigurați-vă că nu are ortografie sau greșeli gramaticale, cuvinte repetate sau lipsă etc.
Aceste erori din documentul dumneavoastră arată clientului dumneavoastră că nu sunteți atent și nu aveți profesionalism. Dacă nu poți petrece timp cu propunerea ta, nu ar trebui să crezi că cineva va crede că ai timp pentru afacerea lui.
Pitching cu o propunere
Un pitch exprimă propunere scrisă într-o prezentare. Rezumatul dvs. executiv vă oferă o schiță bună pentru discursul dvs.
Intențiile propunerii dvs. ar trebui canalizate în modul în care vorbiți cu publicul.
Enumerați punctele din rezumatul dumneavoastră executiv în diapozitive și apoi discutați-le în mod interesant prin restul documentului.
Alegerea celor mai bune opțiuni
Uneori este dificil să bifezi toate căsuțele atunci când scrii un rezumat executiv. S-ar putea să vă concentrați pe propunerea de afaceri în sine, uitând cât de important este rezumatul executiv.
Puteți angaja un profesionist pentru a face acest lucru sau puteți utiliza o aplicație.
Software precum Prospero vă ajută să creați rezumate și propuneri excelente.
Mai multe șabloane și solicitări vă ajută să creați documente de afaceri și academice în formatul corect. În funcție de setările dvs., aceste aplicații pot diferențierea dintre propunerile și planurile de afaceri; și vă ajută să vă creați scrisul.
Documentele vă ajută să vă oferi documentului un flux și un ton natural.
Cum să utilizați șabloanele gratuite ale lui Prospero pentru a crea propuneri
Pe tabloul de bord, faceți clic pe „Creați o nouă propunere” pentru a deschide expertul pentru aplicație și vă va arăta opțiunile disponibile pentru crearea propunerii de afaceri perfecte. Acesta include un rezumat executiv excelent.
În cadrul opțiunilor, ar trebui să selectați cazul de afaceri care se potrivește cel mai bine motivului pentru care doriți să scrieți o propunere. Cel mai bine ar fi să-l scrieți pentru un serviciu, produs, solicitat și nesolicitat. Modul în care scrieți documentul pentru fiecare este diferit.
Cel mai bine este să lucrezi cu Prospero pentru a produce propuneri sau idei pregătite cu experiență. Include mai multe funcții personalizabile și o selecție de teme pentru diverse afaceri. Puteți găsi și conținut pre-scris, așa că va trebui doar uneori să începeți de la zero. Vezi studii de caz aici.
Prin statisticile sale încorporate, puteți gestiona și monitoriza eficacitatea propunerilor dvs., făcând forța de vânzări mai eficientă și productivă.
Șansele tale de a obține contracte și propuneri care pot avansa compania vor crește.