Unii clienți, posturi de muncă sau proiecte specifice nu necesită o propunere lungă și prea detaliată.
Propunerile scurte sunt în general căutate atunci când vine vorba de proiecte scurte. Este esențial ca clientul să vadă cine aplică pentru sarcină, ce faceți în general și similare.
Ceea ce s-a dovedit, de asemenea, a fi o bună practică este să demonstrezi aproximativ în ce mod ai îndeplini o sarcină în cauză sau ai rezolva o anumită problemă.
Desigur, nu există niciun motiv pentru a scrie întregul plan al proiectului. Clientul nu ți-a cerut să-l antrenezi pentru ceea ce căuta și nici nu trebuia să-i lași jobul care trebuia să fie al tău.
Pe lângă faptul că este scurtă, propunerea ta ar trebui să fie eficientă și să arate clientului că ești persoana potrivită pentru a-i îndeplini nevoile.
Crearea unei propuneri provoacă probleme pentru mulți oameni, deoarece nu știu ce ar trebui să conțină în mod specific.
De fapt, crearea de propuneri este foarte adesea o provocare mai mare decât crearea celor mai lungi.
Prin urmare, vă vom arăta în secțiunea următoare cum ar trebui să arate o propunere grozavă.
1. Faceți o cercetare
Înainte de a aplica pentru un loc de muncă, ar trebui să cercetați subiectul, problema în sine, precum și compania dacă informațiile necesare sunt lăsate pe site. Acest lucru vă va ajuta să generați un fundal pentru propunerea dvs.
Timpul de care veți avea nevoie pentru cercetare depinde de subiectul și tipul de problemă pe care o rezolvați sau de postul pentru care aplicați. Depinde și de abilitățile și cunoștințele tale actuale.
2. Notează-ți propriul cuprins
Propunerile mai extinse ar trebui să includă un tabel de conținut pentru a facilita clientului să găsească mai rapid ceea ce caută.
Pentru propuneri mai scurte, cuprinsul este opțional, cu excepția cazului în care aveți un număr mare de articole mai mici pe care doriți să le includeți.
Dar, ce este important pentru tine este să-ți creezi tabel care va servi drept plan atunci când decideți să începeți să scrieți și să creați o propunere.
Notează cele mai importante elemente, pentru a nu pierde nimic. Acest lucru vă va crește organizația și eficacitatea. Pe măsură ce lucrați, veți putea verifica piesă cu piesă și veți vedea nu numai cât timp v-a economisit masa, ci și cum v-a crescut motivația.
3. Scrieți o introducere interesantă
Introducerea este primul lucru pe care îl va vedea un client. Prin urmare, trebuie să fie suficient de interesant încât să-l facă să fie atent și să-i arate că are un motiv întemeiat să continue să citească.
Va fi, de asemenea, începutul prezentării dumneavoastră. Asigurați-vă că respectați câteva propoziții care vă vor oferi suficiente informații.
Evitați propozițiile generice care vă vor ocupa atât timpul dvs., cât și al angajatorului.
Dar nu uita să te prezinți și pe tine
Clientul ar trebui să cunoască persoana de pe cealaltă parte și să se familiarizeze cu potențialul angajat a cărui singura sarcină este să-și facă treaba cât mai bine posibil.
Așa că nu uitați să vă prezentați pe scurt și să oferiți câteva informații cheie despre experiența dvs. de până acum.
Aici ar trebui să vă prezentați cunoștințele și abilitățile și, dacă este necesar, să menționați proiectele similare anterioare sau locurile de muncă pe care le-ați făcut.
În acest fel, vei construi încrederea inițială în relația cu clientul tău.
Desigur, nici aici nu ar trebui să exagerați cu informațiile, așa că concentrați-vă pe ceea ce ar putea fi de valoare pentru client.
Dacă este o propunere pentru un anumit proiect, planul pe care îl scrieți ar trebui să sprijine abilitățile pe care ați declarat anterior că le aveți.
4. Nu experimentați cu fonturi
Pentru a-și face propunerea cât mai eficientă, oamenii recurg la diferite metode. Unul dintre ele este fontul textului.
Totuși, nu trebuie să experimentezi prea mult cu el. Chiar dacă sunteți în afaceri creative, nu o afișați în acest fel. Veți părea că nu este suficient de serios, sau veți face textul ilizibil și cu siguranță nu acesta este efectul pe care doriți să-l obțineți.
Alegeți fonturi simple, bine stabilite, clare și lizibile, iar revizuirea propunerii dvs. nu va fi niciodată deranjantă.
5. Asigurați-vă propunerea fără erori
Chiar și cu propuneri mai lungi, greșelile sunt ceva care nu ar trebui să se întâmple, indiferent dacă este vorba despre gramatică, litere sau punctuație.
Unul dintre instrumentele care corectează erorile gramaticale este Grammarly.
Este nevoie de câteva minute pentru a-l instala și vă va servi ca un fel de asistent. Vă va anunța chiar dacă ați creat accidental spații inutile la un moment dat.
Corectați erorile scurte de propunere înainte ca acestea să devină și mai evidente și asigurați-vă că citiți propunerea de mai multe ori înainte de a o trimite clientului.
6. Folosiți instrumente de propunere
Astăzi, există instrumente care vă pot ajuta să scrieți propuneri fără probleme, economisindu-vă mult timp.
Mai ales dacă nu sunteți priceput să scrieți acest tip de document sau dacă aveți nevoie să faceți mai multe propuneri într-un timp scurt, aceste instrumente vor avea o importanță enormă pentru dvs.
Unul dintre cele mai bune instrumente de propunere de pe piață este Prospero.
Este un instrument care va face de acum înainte interesantă și ușoară crearea de propuneri.
Chiar de la început, puteți introduce toate informațiile despre:
- Client
- Proiect
- Tu
- Strategia de stabilire a prețurilor
- livrabile
- Puncte de reper
Fiecare articol are propriile subarticole în care furnizați informațiile necesare. Când ați terminat, această funcție le folosește de fapt pentru a face cea mai potrivită propunere pentru dvs. Prin urmare, reduce șansele de a uita detalii importante.
De asemenea, conține șabloane gata făcute și texte dacă aveți nevoie de ajutor la scriere.
Dacă aveți probleme în a vă prezenta punctele forte și posibilitățile, Prospero vă va ajuta să scrieți și acele părți.
Tot ce trebuie să faci este să alegi în ce tip de afacere te afli.
Folosind aceste instrumente, vă este ușor să vă faceți de lucru și vă permite să scrieți mai multe propuneri într-o perioadă mai scurtă de timp. Acest înseamnă, mai multe locuri de muncă potențiale pentru tine!
7. Personalizează-ți propunerea
Propunerea ar trebui să fie în primul rând o reprezentare a abilităților tale și ar trebui să te concentrezi cel mai mult pe ea. Cu toate acestea, trebuie să știți că clienții primesc o mulțime de propuneri de zi cu zi și trebuie să vă asigurați că a dvs. iese în evidență de restul.
Deci, încercați să-l personalizați.
Puteți alege dintre diferite șabloane, imagini, culori și efecte, atâta timp cât arată profesional și nu afectează claritatea documentului în sine.
Este doar un plus care ar trebui să vă facă propunerea mai atractivă din punct de vedere vizual și să arate că aveți un ochi pentru detalii.
Dacă este necesar, inserați infografice și tabele care vor spune mai multe cu imaginea decât ar putea vreodată cuvintele care descriu exemple specifice.
8. Nu uitați de opțiunea de semnătură electronică
Tehnologia de astăzi are multe de oferit.
Ar trebui să fie folosit prin toate mijloacele, așa că nu uitați să adăugați opțiunea de semnătură electronică. Acest lucru va permite clientului să semneze imediat propunerea dacă este necesar.
Acesta este un alt mod de a vă economisi pe amândoi mult timp.
9. Adăugați termene limită, taxe și plăți
Dacă este o sarcină complexă care trebuie făcută, introduceți un termen limită pentru fiecare parte a acesteia. Fii obiectiv. Nu încercați să impresionați clientul cu orice preț stabilind termene limită nerealist de scurte.
Veți lăsa o impresie mai bună dacă stabiliți un termen limită realist și, dacă este posibil, terminați mai devreme, decât să nu îndepliniți așteptările.
Adăugați prețurile pentru fiecare lucrare, astfel încât clientul să aibă o imagine de ansamblu clară. De asemenea, notați dacă eventualele modificări solicitate de client sunt incluse sau nu în preț.
Acest segment al propunerii ar trebui să fie concis și transparent.
10. Verificați și analizați propunerea dvs. scurtă
După ce ați terminat, revizuiți din nou pentru a vedea dacă ați inclus tot ce este necesar în propunere.
Trebuie să faci o impresie grozavă, așa că mai bine lăsați timp înăuntru sfârşitul să verifice totul.
Analizați propunerea punându-vă în perspectiva clientului. Dacă totul pare suficient de clar și ordonat, propunerea ta este gata de trimis!
Linia de jos
Având în vedere aceste sfaturi, scrierea unor propuneri scurte nu va mai fi o problemă pentru tine.
O bună organizare vă va permite să scrieți semnificativ propuneri fără necaz sau blocaj.
Dacă clientul a dat instrucțiuni specifice și parametri de aplicare, asigurați-vă că le urmați cât mai mult posibil.
Pentru unii oameni, așteptarea unui răspuns este mai multă presiune decât scrierea unei propuneri. Această incertitudine poate fi o problemă, mai ales că nu știi dacă clientul a ajuns și a deschis propunerea ta.
Ar fi grozav să știm cu siguranță, nu-i așa?
Prospero vă informează când un client a deschis documentul pentru prima dată, de câte ori l-a accesat și cât timp a petrecut examinându-l. Puteți primi toate aceste notificări în e-mailul dvs. și în acest fel puteți ști exact ce se întâmplă.
Dacă nu mai doriți să petreceți ore și ore scriind propuneri, incearca Prospero. Vă va ghida pas cu pas de-a lungul întregului proces, economisind în același timp timp de alocat altor sarcini importante.
Acum este timpul să te prezinți în cel mai bun mod posibil!