Cum se scrie o propunere de redactare Sfaturi de experți + șablon gratuit

Postat de Damilola Oyetunji | 2 Februarie 2024 | Afaceri, freelancing
Cum se scrie o propunere de copywriting. Sfaturi ale experților + șablon gratuit

În calitate de copywriter independent, a ști cum să scrie propuneri persuasive de copywriting este esențial pentru asigurarea proiectelor și dezvoltarea unor relații puternice cu clienții. O propunere de copywriting bine scrisă nu ar trebui doar să le spună clienților potențiali toată munca pe care ați făcut-o anterior, ci și să demonstreze înțelegerea dumneavoastră a nevoilor clientului și capacitatea dumneavoastră de a le îndeplini în mod eficient.

În acest articol, vom explora ce este o propunere de copywriting, componente cheie pe care trebuie să le includeți în propunerile dvs., vom împărtăși sfaturi experților și vă vom oferi un șablon gratuit pentru a începe propunere de afaceri procesul de creație. 

Ce este o propunere de copywriting?

O propunere de copywriting este un document formal prezentat de un copywriter unui potențial client care prezintă detaliile unui proiect de copywriting propus. Acesta servește ca o foaie de parcurs și un acord între copywriter și client, detaliind domeniul de activitate, obiectivele proiectului, livrabilele, termenele și termenii angajamentului.

Copierea propunerilor de scriere Prospero

Componentele cheie ale unei propuneri de redactare

1. Introducere: Această secțiune oferă o scurtă prezentare generală a propunerii și prezintă redactorul și serviciile acestuia.

2. Contextul clientului: Un rezumat al afacerii clientului, al industriei, al publicului țintă și al oricăror provocări sau obiective specifice cu care se confruntă.

3. Domeniul de aplicare al proiectului: O descriere detaliată a serviciilor de copywriting care urmează să fie furnizate, inclusiv tipul de conținut (de exemplu, copie pe site-ul web, postări pe blog, copie publicitară), numărul de rezultate și orice servicii suplimentare, cum ar fi optimizare SEO sau dezvoltarea strategiei de conținut.

4. Obiective și scopuri: Identificarea clară a obiectivelor și scopurilor proiectului, inclusiv ceea ce clientul speră să obțină prin serviciile de copywriting.

5. Metodologie: O schiță a abordării pe care redactorul o va adopta pentru a îndeplini obiectivele clientului, inclusiv metodele de cercetare, procesul de creare a conținutului și colaborarea cu clientul.

6. Livrabile și cronologie: O defalcare a livrabilelor specifice pe care redactorul le va furniza, împreună cu termenele limită pentru fiecare livrabil și cronologia generală a proiectului.

7. Prețuri și condiții de plată: O explicație detaliată a structurii prețurilor pentru proiect, inclusiv orice taxe inițiale, etape de plată și metode de plată acceptate.

8. Termeni și condiții: Termenii legale și contractuali care reglementează relația dintre redactor și client, inclusiv dreptul de proprietate asupra proprietății intelectuale, acordurile de confidențialitate și procedurile de soluționare a litigiilor.

9. Aprobarea clientului: O secțiune în care clientul trebuie să semneze și să indice acceptarea propunerii, formalizând astfel acordul dintre redactor și client.

Sfaturi pentru a vă ajuta să scrieți o propunere de redactare câștigătoare

Iată cinci sfaturi pentru a vă ajuta să scrieți propuneri de copywriting câștigătoare:

1. Înțelegeți nevoile clientului dvs

Înainte de a vă redacta propunerea, acordați-vă timp pentru a înțelege afacerea clientului, industria, publicul țintă și cerințele specifice ale proiectului. Cercetați concurenții lor, revizuiți conținutul lor existent și identificați domeniile în care expertiza dvs. poate adăuga valoare. Adaptarea propunerii dvs. pentru a răspunde nevoilor unice ale clientului arată că sunteți investit în succesul acestora și vă crește șansele de a câștiga proiectul.

2. Definiți-vă în mod clar serviciile

Descrieți în mod clar serviciile de copywriting pe care le oferiți și modul în care acestea se aliniază cu obiectivele clientului. Fie că este vorba de copiere a site-ului web, postări de blog, conținut de rețele sociale, Newslettere prin e-mail, sau o combinație a acestora, fiți precis cu privire la ceea ce puteți oferi. Furnizați exemple ale muncii dvs. anterioare care demonstrează competența dvs. în diferite tipuri de copywriting. Claritatea și specificul insuflă încredere în abilitățile tale și ajută la gestionarea așteptărilor clienților.

3. Prezentați-vă experiența și experiența

Evidențiați-vă experiența și experiența în copywriting pentru a asigura clientul că își încredințează proiectul unui profesionist calificat. Includeți mostre relevante ale muncii dvs., studii de caz, mărturii ale clienților și orice premii sau certificări din industrie pe care le-ați primit. Demonstrarea istoricului dvs. de succes crește credibilitatea și vă diferențiază de concurenții care concurează pentru același proiect.

4. Conturează-ți procesul și cronologia

Subliniați fluxul de lucru și pașii pe care îi veți face pentru a finaliza proiectul cu succes. De la cercetarea și ideea inițială până la revizuiri și livrarea finală, furnizați o foaie de parcurs clară care ilustrează metodologia și termenele dvs. Transparența procesului dumneavoastră ajută clientul să înțeleagă la ce să se aștepte în fiecare etapă și stimulează încrederea în profesionalismul și fiabilitatea dumneavoastră.

5. Fiți transparent cu privire la prețuri și condiții

Furnizați informații transparente privind prețurile și definiți în mod clar termenii acordului, inclusiv calendarele de plată, etapele proiectului și orice taxe sau cheltuieli suplimentare. Oferiți mai multe opțiuni de preț dacă este cazul, permițând clientului să aleagă pachetul care se potrivește cel mai bine bugetului și nevoilor sale. A fi direct în ceea ce privește prețurile și condițiile ajută la evitarea neînțelegerilor și stabilește o bază solidă pentru un parteneriat reciproc avantajos.

Propuneri de copywriting Prospero

Finalizarea și prezentarea propunerii de copywriting

A. Corectarea și editarea

Odată ce ați finalizat schița inițială a propunerii dvs. de redactare, este important să alocați timp pentru corecturi și editare amănunțite. Acest pas asigură că propunerea dvs. nu conține erori gramaticale, greșeli de ortografie și greșeli de scriere care i-ar putea diminua profesionalismul. Examinați fiecare secțiune a propunerii cu meticulozitate, acordând atenție clarității, coerenței și lizibilității generale. Luați în considerare ajutorul unui coleg de încredere sau al unui corector profesionist pentru a oferi ochi noi și feedback valoros cu privire la propunerea dvs. înainte de a o finaliza pentru prezentare.

B. Asigurarea clarității și coerenței

Claritatea și consecvența sunt esențiale atunci când prezentați clientului propunerea dvs. de copywriting. Asigurați-vă că limbajul dvs. este clar, concis și fără jargon, astfel încât clientului să vă înțeleagă mai ușor ofertele și termenii. Păstrați consecvența în formatare, stiluri de font și elemente vizuale pe tot parcursul propunerii pentru a-i îmbunătăți aspectul și lizibilitatea profesională. Folosiți în mod strategic titlurile, marcatorii și mijloacele vizuale pentru a organiza informațiile și a evidenția în mod eficient punctele cheie. Prin prioritizarea clarității și consecvenței, îți demonstrezi angajamentul față de profesionalism și atenție la detalii, ceea ce insuflă încredere clientului.

C. Prezentarea Propunerii Clientului

Când prezentați clientului propunerea dvs. de copywriting, luați în considerare cel mai potrivit format și metoda de livrare în funcție de preferințele și așteptările acestuia. Indiferent dacă optați pentru o întâlnire în persoană, o prezentare virtuală sau o trimitere prin e-mail, abordați prezentarea cu încredere, entuziasm și profesionalism. Prezintă-te pe tine și pe membrii echipei tale, oferă o imagine de ansamblu asupra conținutului propunerii și evidențiază beneficiile cheie și propunerile de valoare. Încurajează dialogul deschis și abordează orice întrebări sau preocupări pe care clientul le poate avea pentru a promova o relație de colaborare și transparentă încă de la început.

D. Gestionarea feedback-ului și revizuirilor clienților

După prezentarea propunerii dvs. de copywriting, fiți pregătit să primiți feedback și solicitări de revizuire de la client. Abordați feedback-ul clienților cu o minte deschisă, ascultând cu atenție preocupările și prioritățile acestora. Evaluați fiecare solicitare cu atenție, luând în considerare alinierea acesteia cu obiectivele proiectului, domeniul de aplicare și calendarul.

Comunicați în mod clar orice limitări sau constrângeri care ar putea afecta fezabilitatea anumitor revizuiri, rămânând în același timp flexibil și adaptabil acolo unde este posibil. Colaborați îndeaproape cu clientul pentru a găsi soluții reciproc agreabile și pentru a vă asigura că versiunea finală a propunerii reflectă viziunea și așteptările acestuia. Demonstrând receptivitate și adaptabilitate în gestionarea feedback-ului și revizuirilor clienților, vă întăriți angajamentul față de satisfacția clienților și pregătiți scena pentru un parteneriat de succes.

Feedback privind propunerea de copywriting

3 platforme pentru a obține cele mai bune șabloane de propuneri de copywriting

Găsirea celor mai bune șabloane de propuneri de copywriting poate simplifica considerabil procesul de creare a propunerii și poate spori profesionalismul propunerilor dvs. Iată cinci platforme unde puteți găsi șabloane de propuneri de redactare de înaltă calitate:

1. Prospero

Prospero este un software pentru propuneri de afaceri care oferă o bibliotecă vastă de șabloane concepute profesional pentru diverse scopuri, inclusiv propuneri de redactare. Puteți alege dintr-o gamă de șabloane personalizabile, cu diferite stiluri, machete și elemente vizuale pentru a se potrivi cu cerințele mărcii și ale proiectului. Interfața prietenoasă a lui Prospero vă permite să personalizați cu ușurință șabloanele cu propriul conținut, imagini și elemente de branding. Platforma lui Prospero include și semnătură electronică funcționalitate, facilitând pentru clienți să semneze și să aprobe propunerile digital.

Șablon de propunere de redactare Prospero

Încearcă Prospero's Șablon de propunere de redactare

2. Propune

Proposify este un dedicat software de propunere care oferă acces la o colecție de șabloane de propuneri create profesional, inclusiv șabloane special concepute pentru serviciile de copywriting. Cu Proposify, puteți personaliza șabloanele pentru a se potrivi cu branding-ul dvs., puteți adăuga elemente interactive și puteți colabora cu membrii echipei în timp real pentru a crea propuneri rafinate și persuasive care impresionează clienții.

3. PandaDoc:

 PandaDoc oferă o gamă de șabloane de propuneri personalizabile concepute pentru a simplifica procesul de creare a propunerilor pentru copywriteri și alți profesioniști. Șabloanele lor prezintă design moderne, machete clare și secțiuni editabile care vă permit să adaptați propunerile la nevoile dvs. specifice și cerințele clienților. 

Utilizând oricare dintre aceste platforme, puteți accesa șabloane de propuneri de copywriting concepute profesional, care vă pot ajuta să economisiți timp, să impresionați clienții și să câștigați mai multe proiecte.

Concluzie

Scrierea unei propuneri de copywriting care vă ajută să asigurați proiecte necesită o combinație de gândire strategică, comunicare persuasivă și atenție la detalii. Urmând aceste sfaturi ale experților menționate în articol și utilizând șablonul gratuit de propunere de redactare de la Prospero, puteți crea cu ușurință propuneri care să rezoneze cu clienții și să câștigați proiecte profitabile. Înscrieți-vă la Prospero astăzi

DESPRE AUTOR

Content Marketer la Prospero