Planificarea evenimentelor este o muncă stresantă, iar oamenii încearcă în mod constant să reducă provocările însoțitoare cât de mult pot, cel puțin în ceea ce privește organizația în sine.
Propunerile de afaceri pentru evenimente există pentru a vă facilita prezentarea abilităților și a modului în care puteți ajuta la planificarea unui eveniment.
Ceea ce este cel mai important de subliniat în propunerea ta sunt calificările tale de muncă, calitățile tale unice și ceva care te diferențiază de ceilalți.
Clientul trebuie să fie capabil să-și imagineze perfect planul în mintea lui, cum intenționați să-l executați, să înțeleagă cum gândiți și, în cele din urmă, să câștigă o anumită încredere în tine pentru a te angaja.
Atâta timp cât obțineți înțelegere reciprocă cu clientul, acoperiți toate elementele esențiale din propunere și vă faceți timp pentru a crea un șablon uimitor, șansele de succes sunt mari.
Iată 5 elemente esențiale pentru fiecare planificator, așa că încercați-le și creați cu ușurință șabloane frumoase de propuneri.
1. În primul rând, adună informații importante
Dacă începi să scrii o propunere și nu ai adunat anterior toate informațiile importante de la clientul tău, cu greu vei putea să scrii una de succes.
Cererea de informații nu este jenant când vine vorba de lucruri importante.
A-ți contacta clientul și, dacă este necesar, a cere de mai multe ori informații suplimentare este întotdeauna o opțiune mai bună decât a ghici și a pierde timpul.
Detaliile de bază pe care ar trebui să le cunoașteți sunt:
- Care sunt nevoile clientului
- Puteți face unele modificări dacă le vedeți ca fiind necesare și, în general, dacă clientul știe exact ce vrea
- Care este bugetul
- Cât timp ai
Apoi poți începe să scrii și crearea șablonului de propunere de afaceri perfectă.
În calitate de planificator, organizația este pe primul loc și propunerea ta de afaceri trebuie să aibă și propriul plan organizatoric pe care îl vom discuta mai detaliat în paragrafele următoare.
2. Prezintă-ți propunerea ca pe o poveste
Pe lângă partea de afaceri a planificării evenimentului în sine, clientul ar trebui să se conecteze cu tine și la nivel emoțional.
El trebuie să aibă deplină încredere în tine și să simtă în inima lui că ești alegerea potrivită pentru job.
Pe lângă calitățile tale evidente, trebuie să adaugi și ceva care te-ar diferenția de concurența care este prea mare.
Trebuie să pari interesant, cinstit, ușor de identificat.
Când ai sentimentul de a spune o poveste în ansamblu, îți va fi mai ușor să scrii o propunere și pentru clientul tău să nu vadă că citirea ei este un fel de obligație.
Este primordial să captați și apoi să rețineți atenția clientului.
Deoarece își doresc ca evenimentele lor să se încheie cu succes dar și ca oamenii să se distreze și să se gândească în continuare la asta chiar și atunci când vin acasă, ar trebui să încercați și să lăsați o anumită impresie specială.
Lucrează la povestea ta și vei vedea rezultatele.
3. Faceți o propunere creativă și atrăgătoare din punct de vedere vizual
Înainte de a ne concentra asupra aspectului propunerii în sine, trebuie să menționăm și importanța atractivității vizuale.
Înainte ca clientul să înceapă să citească conținutul propunerii de afaceri, primul lucru care îi va atrage atenția va fi creativitatea dumneavoastră și aspectul documentului în sine.
Un șablon frumos și diverse elemente suplimentare pe care le puteți adăuga la propunerea dvs. pot fi un pas decisiv atunci când vine vorba de obținerea unui loc de muncă.
Prospero oferă doar asta și multe altele.
Acest instrument pentru a crea propuneri uimitoare de evenimente are tot ce aveți nevoie pentru a vă asigura oportunitatea de afaceri.
Cu Prospero, ai o șansă mai bună de a lăsa o primă impresie puternică clienților tăi.
Acest instrument vă permite să adăugați imagini, videoclipuri, tabele sau diagrame. De asemenea, vă puteți adapta propunerea și mai mult la gustul clientului dvs. schimbând fontul, dimensiunea fontului, culorile și multe altele și puteți face totul ușor și rapid.
De exemplu, dacă doriți să adăugați o imagine din galerie și să o editați, puteți face acest lucru cu câteva clicuri:
Pentru o propunere de afaceri, este esențial să arăți autentic, să-ți emulezi caracterul și să te ajute să ieși în evidență.
4. Creați un aspect bine organizat
Crearea unui aspect bine organizat este un alt element esențial care vă va ajuta clientul să decidă.
În primul rând, uită-te la motivele pentru care clientul ar trebui să te aleagă, adică să-i furnizeze câteva dovezi ale colaborărilor tale trecute care au avut succes.
Dacă ați făcut deja un eveniment similar cu acesta, profitați de el și încântați-vă clientul cu poze, schițe, idei creative și orice pentru a-l ajuta să vizualizeze.
În ceea ce privește joburile anterioare, puteți adăuga:
- Mărturiile clienților dvs. anteriori
- Recomandări
- Recenzii
Includeți orice a fost verificat și care vă poate aduce beneficii ca planificator care merită implicat.
Apoi, explicați-i clientului cum plănuiți să îi rezolvați problema. Cu alte cuvinte, explică care este ideea ta pentru eveniment. Astfel, el va putea vedea dacă vă înțelegeți.
Creează o secțiune specială cu toate serviciile pe care le oferi, astfel încât clientul tău să știe la ce să se aștepte.
De asemenea, creați o secțiune care se va baza pe tot ce este enumerat și explicat (cum ar fi locația, cateringul, tehnologia, personalul, propriile servicii) și prezentați costurile estimate pentru fiecare segment al planificării evenimentului.
Costurile pentru serviciile dvs. pot fi structurate în unele dintre următoarele moduri:
- Un preț fix pentru un proiect – la finalizarea lucrării, primiți un preț prestabilit
- Tarif orar – pentru fiecare oră de muncă efectuată, primiți o anumită sumă
- Procentul din cheltuielile totale – este de obicei 10-20 la sută din costul total al evenimentului
- Procentul cheltuielilor totale plus prețul forfetar/rată orară – dacă 10-20% din costul total nu acoperă prețul serviciilor dumneavoastră, se adaugă de obicei o rată forfetară/rată orară, astfel încât să nu fiți în deficit
Trebuie să fii atent, dar și realist când vine vorba de buget și să explici totul în detaliu clientului tău pentru ca acesta să decidă dacă planul tău corespunde criteriilor sale.
În cele din urmă, creați o linie temporală.
Este necesar pentru ca clienții să se poată relaxa și să aibă senzația că totul este sub control. Puteți chiar să setați etape pentru a le face să se simtă și mai în siguranță.
Aproape fiecare client se va aștepta să vadă aceste elemente ale creării unui șablon de propunere în propunere, așa că asigurați-vă că acoperiți totul.
5. Încheiați propunerea cu câteva elemente de bază
În afară de a scrie informații de bază despre eveniment la începutul propunerilor dvs., cum ar fi numele proiectului, data la care evenimentul ar trebui să aibă loc, locația evenimentului, numele și numărul de telefon al clientului dvs., puteți utiliza sfârșitul propunerea de a mulțumi clientului în considerație și, bineînțeles, de a vă lăsa propriile detalii.
Nu uitați să lăsați următoarele:
- Numele Dvs. complet
- Site-ul dvs., dacă îl aveți
- Email-ul tau
- Numarul de telefon
Este important ca clienții tăi să știe cum să te contacteze dacă au întrebări suplimentare sau dacă doresc să clarifice ceva.
De asemenea, cu Prospero, puteți profita de opțiunea de a lăsa o semnătură sau chiar de a o încărca, așa cum vedem mai jos.
Bineînțeles, înainte de a trimite o propunere, verifică dacă există erori gramaticale și o poți oferi și unui prieten sau coleg să o citească pentru a obține o impresie obiectivă.
Linia de jos
Este nevoie de mult efort, energie și concentrare pentru a organiza bine un eveniment și pentru ca dvs. și clientul dvs. să vă înțelegeți pe deplin, așa că este important ca propunerea dvs. să fie clară și să acoperiți toate detaliile importante.
Pe lângă faptul că includeți toate elementele esențiale referitoare la organizație, faceți-vă timp pentru a face propuneri atractive din punct de vedere vizual, care vă vor lăsa clienții fără suflare.
Prospero vă poate ajuta să faceți propuneri de afaceri într-un mod rapid și ușor și cu frumoasele sale șabloane, vei putea alege ceea ce ți se potrivește cel mai bine.
Urmează aceste 5 elemente esențiale pe care le-am evidențiat pentru tine și creează propuneri extrem de eficiente pentru a-ți duce afacerea la următorul nivel!