5 sfaturi pentru startup-uri pentru a crea o strategie de marketing de conținut

În orice strategie de marketing, conținutul este regele. Este instrumentul suprem care vă va consolida tehnicile de marketing. Fiecare marcă are material relevant din abundență care le conectează la un public adecvat.

Acest tutorial vă va permite să aprofundați știința marketingului de conținut și să vă dezvoltați planul de marketing de conținut de succes.

Odată ce ați stăpânit această artă, startup-ul dvs. va crește cu siguranță. Există multe sfaturi și tehnici pentru startup-uri pentru a crea și dezvolta conținut. În acest articol, ne vom concentra pe cinci astfel de sfaturi importante.

1. Definiți-vă misiunea și obiectivele de marketing de conținut

Stabilirea unei declarații de misiune de marketing de conținut trebuie să fie începutul pentru a începe să vă planificați strategia de conținut. O declarație de misiune este o prezentare scurtă care vă ajută să vă concentrați pe ceea ce este vital – și ceea ce nu este – în crearea de conținut, astfel încât planul dvs. de marketing de conținut să rămână pe drumul cel bun.

Utilizarea obiectivelor tale de pornire pentru a dezvolta obiective de marketing de conținut este primul pas în stabilirea unui plan eficient de marketing de conținut. Succesul startup-ului tău este în mare măsură determinat de obiectivele sale. Strategia startup-ului dvs. ar trebui să-l ajute să-și atingă obiectivele de afaceri. Prin urmare, fiecare obiectiv pe care îl selectați ar trebui să vă ajute să vă extindeți afacerea. Asigurați-vă că toate obiectivele dvs. de marketing de conținut sunt SMART, ceea ce înseamnă că sunt:

  • Specific: Descrieți-vă obiectivele în detaliu, astfel încât echipa să își poată îndeplini sarcinile corect.
  • Măsurabile: Faceți-vă obiectivele măsurabile atribuindu-le valori numerice.
  • Atins: Întrebați-vă dacă echipa dvs. va atinge acest obiectiv înainte de termenul limită.
  • Relevanţă: Are acest obiectiv un impact substanțial asupra succesului tău? 
  • în timp util: Toate obiectivele ar trebui să aibă un termen limită pentru a le îndeplini la timp.

Marketingul de conținut trebuie să depindă întotdeauna de alegerile și interesele clienților țintă. Stabiliți dacă există o piață pentru materialul pe care intenționați să îl creați. Stabiliți care dintre dvs zonele dureroase ale persoanei consumatorului produsul dumneavoastră poate adresa este un loc minunat pentru a începe.

Ar trebui să existe două categorii de public în abordarea dvs. de marketing de conținut. 

  • Mai întâi, identificați publicul dvs. principal, grupul de persoane care au cel mai mare șans să vă cumpere produsul sau serviciul. Ar fi ideal dacă ți-ai concentra tot conținutul asupra lor. 
  • Oamenii care ar fi trebuit să fie în publicul tău principal, dar care nu au făcut limita, ar trebui să fie în publicul tău secundar. Acești indivizi necesită mai multă convingere din partea materialului pe care îl furnizați, ceea ce înseamnă că echipa dvs. de conținut ar trebui să fie mai strategică în dezvoltarea și scrierea.

Pe parcursul călătoriei cumpărătorului, veți avea nevoie de mult conținut. În același timp, publicul țintă trebuie să găsească că este incredibil de valoros să revină pentru mai mult.

2. Decideți tipurile de conținut și logistica acestuia

Acum rămâne la latitudinea dvs. să decideți ce tipuri de conținut veți crea pentru publicul țintă. Nu este vorba doar de a scrie postări de blog pentru marketing de conținut. Echipa ta de conținut poate veni cu mai multe abordări diferite.

E-mail buletine informative, videoclipuri, conținut din rețelele sociale, materiale tipărite, cărți electronice, rapoarte de cercetare, hartii albe, studiile de caz și conținutul grafic sau vizual sunt toate exemple ale acestui tip de conținut. Alegeți tipurile de conținut care vă vor ajuta cel mai bine să vă atingeți publicul țintă și să vă atingeți obiectivele startup-ului.

Cel mai eficient metode de marketing de conținut bazați-vă pe un nucleu primar de informații publicate pe site-ul dvs. și apoi reutilizate și redistribuite pe alte site-uri.

Oricum, articolele de blog rămân un aspect important al strategiei tale de marketing de conținut și continuă să producă rezultate excelente. În mod ideal, postările dvs. pe blog ar trebui să fie utile, valoroase și care să poată fi partajate și ar trebui să acopere o varietate de subiecte.

Marketingul video trebuie, de asemenea, să facă parte din fiecare strategie de marketing, deoarece s-a demonstrat că implică vizitatorii, îi menține implicați pe site-ul dvs. mai mult timp, crește generarea de clienți potențiali și reduce abandonul.

Este la fel de important să știi unde vei publica informațiile la care ai muncit atât de mult, precum și să le creezi. La urma urmei, oricât de uimitor este conținutul tău, este inutil dacă nu poți determina publicul țintă să-l descopere și să-l consume. Pe măsură ce parcurgeți acest proces, veți avea o idee despre locurile în care publicul dvs. se întâlnește, precum și unde aveți deja o prezență online grozavă.

În loc să realizați totul deodată, este mai înțelept să vă concentrați pe ceea ce funcționează și să vă extindeți de acolo. Gândiți-vă la personajul dvs. de marketing de conținut atunci când decideți ce canale de distribuție să utilizați. Crește probabilitatea ca munca dvs. să fie văzută.

3. Decideți un cadru pentru conținutul dvs

  • Metoda încercare și eroare

Majoritatea companiilor încearcă să facă marketing de conținut pentru prima dată folosind această structură. După cum sugerează și numele, oamenii care folosesc această strategie de marketing de conținut generează multe tipuri de materiale pe baza unui subiect, îl postează și apoi monitorizează pentru a vedea care dintre ele rezonează cel mai mult cu clienții lor.

  • Metoda zgârie-nori

Structura zgârie-nori ajută la crearea unui material care extinde un subiect sau o idee deja scrisă. Ideea este să convingi alte surse să vadă cât de valoros este conținutul tău și să-l promovezi în numele tău. Această structură este perfectă dacă utilizați marketingul de influență crește gradul de conștientizare a mărcii.

  • Metoda Tofu-Mofu bofu

„Vârful pâlniei, centrul pâlniei și partea de jos a pâlniei” este ceea ce înseamnă Tofu-Mofu-Bofu. Această arhitectură de conținut este populară în rândul agenților de marketing inbound, deoarece vă asigură că dezvoltați material care poate fi utilizat în fiecare dintre componentele pâlniei dvs. de vânzări.

În același timp, această strategie de marketing de conținut asigură că nu suprasaturați o parte a pâlniei.

4. Utilizați indicatori de performanță și alte criterii de măsurare

A face obiectivele explicite și măsurabile este cea mai bună metodă de a le atinge. Setarea indicatorilor cheie de performanță (KPI) pentru planul dvs. de marketing de conținut este o modalitate de a face acest lucru.

Prin stabilirea de repere pe care le puteți bifa, KPI-urile vă vor ajuta să știți când v-ați îndeplinit obiectivele. Acestea vor acoperi veniturile, SEO, traficul de vânzări și diverse domenii ale marketingului digital, cum ar fi marketingul prin e-mail și datele din rețelele sociale, printre altele.

Acum că ți-ai stabilit obiectivele și ai publicat materialul, este timpul să evaluezi rezultatele pentru a vedea dacă oferă echipei tale rezultatele dorite. Următoarele sunt cele mai populare valori utilizate;

  • Valori privind consumul: Acestea includ cele mai populare canale pentru vizionarea materialului dvs. și cantitatea maximă de timp pe care o petrec astfel.
  • Partajarea valorilor: Pe lângă determinarea materialului care primește cele mai multe distribuiri, KPI-urile din această categorie includ determinarea pe ce canale este distribuit conținutul, cum este partajat și cât de des este partajat.
  • Valori pentru generarea de clienți potențiali: KPI-urile din această categorie vă ajută să determinați cât de bine vă completează conținutul strategia de inbound marketing în ceea ce privește crearea de clienți potențiali.
  • Valori pentru vânzări: Aceste valori sunt similare cu valorile clienților potențiali, cu excepția faptului că se concentrează pe cât de bine suportă conținutul dvs. raportul de conversie dintre clienți potențiali.

5. Creați conținut de calitate

După cum puteți vedea, există multă planificare pentru a crea conținut pentru strategia dvs. de marketing de conținut. După o planificare detaliată, trebuie să începeți să diagramați marketingul de conținut prin canalele dvs.

De la început, stabilește-ți conținutul de bază. Subiectele strâns legate de produsul sau serviciul dvs. alcătuiesc conținutul dvs. de bază. Dezvoltați-vă conținutul important cu ajutorul strategilor dvs. de conținut. Puteți începe prin a identifica conținutul pilonului larg, apoi grupurile sau exemplele de subteme.

După ce ați creat materialul de bază, va trebui să creați linii directoare de proiectare. Aceste principii îi vor ajuta pe designeri să mențină un stil de brand consistent pe parcursul creării și promovării conținutului.

Au o modalitate sistematică de a genera și procesa conținut.

  • Creați o metodă pe care scriitorii dvs. să o urmeze atunci când creează conținut. Înainte ca orice lucrare să fie gata să meargă mai departe, ar trebui să fie o metodă pe care toți scriitorii trebuie să o urmeze. Aflați cum să vă externalizați marketingul de conținut aici.
  • Va fi necesară o procedură editorială ca parte a planului dvs. de marketing de conținut. Editorii, designerii, promotorii și analiștii de conținut ar trebui să fie implicați cu toții.
  • Al treilea pas este să vă planificați programul de publicare. Fiecare componentă creată de echipa ta de conținut trebuie să respecte un program strict.
  • Ca ultima fază a procesului de dezvoltare a conținutului, trebuie să creați un calendar de marketing de conținut. Îți va ajuta scriitorii să respecte programul, organizând tot conținutul necesar și evitând schimburile târzii ca urmare a amânării. Fiecare conținut pe care intenționați să îl publicați la un moment dat ar trebui să fie în acest calendar.

Concluzie

Cam despre asta e! Aceste sfaturi vă vor ajuta să creați o strategie eficientă de marketing de conținut pentru startup-urile și întreprinderile mici. Asigurați-vă că urmați ghidul pas cu pas menționat mai sus și evitați cele mai tipice gafe pe care le fac majoritatea agenților de marketing online.

Cu unul dintre cele mai importante aspecte ale marketingului acoperit, acum vă puteți folosi timpul și resursele pentru a stabili alte strategii pentru a vă extinde startup-ul.

De asemenea, puteți citi Peste 50 de instrumente de marketing pentru a-ți dezvolta startup-ul gratuit! Acesta va oferi mai multe informații despre instrumentele de marketing de încredere pe care le puteți folosi pentru a vă îmbunătăți strategiile de marketing.

DESPRE AUTOR

Creați propuneri frumoase cu Prospero. Impresionează-ți clienții și câștigă mai multe proiecte.