6 sfaturi pentru propuneri de afaceri pentru a vă crește vânzările la agenție

Postat de Aazar Ali Shad | December 1, 2020 | propuneri,

După cum știți deja, o propunere de afaceri este un document scris care are un singur scop și este de a câștiga încrederea potențialului dvs. client.

Atunci când cauți o ofertă de afaceri, este important să fii pregătit și o vei face cel mai bine cu o propunere de afaceri bună, interesantă și unică.

Așadar, este important ca propunerea ta să aibă toate detaliile importante și să atragă clienți interesați.

Există multe idei bune despre cum să realizați acest document cât mai bine și cât mai repede posibil și am selectat câteva pentru a vă ajuta pe dvs. și agenția dvs. să vă remarcați.

Să le verificăm!

1. Personalizați șabloanele și economisiți timp

Utilizarea șabloanelor gata făcute accelerează întregul proces de scriere a unei propuneri și oferă mai mult timp liber pentru alte sarcini.

Întrucât munca în agenție este obositoare și complexă, trebuie să minimizați anumite segmente de scriere a propunerii și, în același timp, să obțineți o propunere eficientă.

Cel mai bun mod de a face acest lucru este personalizarea şabloane exact așa cum vi se potrivește și așa cum este cel mai bine pentru un anumit client.

Folosind șabloane de propuneri de design de branding, reușiți să conectați direct clientul cu marca dvs., precum și să oferiți o impresie profesională generală.

Instrumente de propunere de afaceri precum Prospero activați exact asta și multe altele.

Vă permite să adăugați sigla mărcii dvs., să utilizați diferite imagini, videoclipuri, tabele și diagrame. De asemenea, îl puteți detalia prin schimbarea dimensiunii fontului, actualizarea graficelor și schimbarea culorilor.

În imaginea de mai jos, putem vedea doar câteva dintre șabloanele lui Prospero.


Acest lucru vă economisește mult timp, este ușor și, în același timp, vă ajută să câștigați mai multe proiecte.

2. Creați o schiță pentru propunerea dvs

Propunerea ta ar trebui să fie un fel de ghid pentru clienții tăi la fel ca cea creată de SEO Glasgow, deci trebuie să includeți o anumită structură.

Pas cu pas, includeți în propunerea dvs. toate segmentele importante pentru a face întregul document mai clar și mai obiectiv.

Schema propunerii care va crește vânzările agenției dvs. ar trebui să acopere următorii pași:

  • Includeți o introducere puternică

În câteva rânduri, spuneți ceva despre dvs. și de ce sunteți interesat de această oportunitate de angajare. De asemenea, puteți adăuga ceea ce vă face o opțiune mai bună decât altele, ce tu poate face pentru proiect.

  • Care este problema clientului dvs

Explicați pe scurt cum vedeți problema clientului. Este important să arăți că empatizezi cu clientul tău și că înțelegi sarcina pe care o ai în fața ta.

  • Cum o poți rezolva

Desigur, cel mai important este să le arăți care sunt soluțiile la problema lor. Fii specific și relevant, iar profesionalismul tău se va reflecta în faptul că vei răspunde la toate întrebările clientului.

  • Furnizați studii de caz

Prin includerea serviciilor și a mărturiilor agenției dvs., favorizați o relație bună între dvs. și client prin construirea încrederii. Studiile de caz sunt dovada competenței tale și a succesului anterior. Acestea sunt utile deoarece acționează ca o susținere terță parte a mărcii dvs.

  • Includeți taxele și reperele

Este important să vă asigurați mai întâi că prețul dvs. se potrivește cu capacitățile financiare ale clientului. După aceea, fii specific în ceea ce privește părțile jobului și prețurile acestora, dar încearcă să nu pari prea lacom, deoarece relația cu clientul este importantă pentru potențiale acorduri ulterioare. 

Creați un rezumat al taxelor atât pentru proiectele mai scurte, cât și pentru cele mai lungi, care includ plăți de referință. 

  • Explicați pașii următori

Atunci când clientul decide să colaboreze cu tine, trebuie să-i arăți clar care sunt pașii următori pentru a finaliza întregul proces. Acești pași includ informațiile dvs. de contact, astfel încât clientul să vă poată contacta și să vă accepte propunerea.

Pe lângă toți acești pași, este important să stabiliți un termen limită pentru întregul proiect sau părți ale acestuia, în funcție de modul în care sunteți de acord.

Schița trebuie rezumată suficient de exact pentru a informa clientul despre elementele esențiale.

3. Urmărirea

Când ați terminat de scris propunerea și ați trimis-o, este recomandabil să vă consultați cu clientul dumneavoastră. 

Ei pot avea unele îndoieli sau întrebări suplimentare după ce vă citesc propunerea, așa că este important să faceți tot posibilul pentru a fi la dispoziția clientului dvs.

Folosește instrumente cu care poți primi automat notificări când un client îți deschide propunerea și îl poți suna și după o anumită perioadă de timp care nu va arăta decât cât de angajat ești.

Puteți folosi, de asemenea, e-mail-uri ulterioare pentru a menține conversația.

4. Lucrează cu membrii echipei tale

Dacă lucrezi într-o agenție, lucrul cu membrii echipei este de dorit și uneori chiar necesar.

Puteți să le împărtășiți munca și să le includeți în propunerea în sine.

Colaborarea este adesea fructuoasă, așa că reprezintă întotdeauna un beneficiu suplimentar și o idee bună pentru a crește șansele de a obține mai multe vânzări.

Poate că altcineva va putea observa ceva ce tu nu observi, așa că este o opțiune bună să ai mai multe perspective și să faci întregul proces mai ușor pentru tine, împărtășind și munca.

5. Adăugați un îndemn la acțiune (CTA) clar

CTA-urile sunt deosebit de utile pentru a capta atenția clientului, dar și pentru a facilita acțiunea acestuia.

Cel mai bine este să îl includeți la sfârșitul propunerii dvs. unde nu va deranja întregul concept și totuși va fi suficient de vizibil.

Aceste butoane arată următorii pași pe care trebuie să-i facă clientul dvs. pentru ca totul să funcționeze.

Acestea pot fi CTA precum „Închidere”, „Trimite semnătura” sau cea mai eficientă „Acceptare propunere”, așa cum se face în exemplul de mai jos:


Sursa: Citatul

Acest detaliu grozav vă separă de creșterea vânzărilor cu un singur clic.

6. Nu uitați să corectați

Nu vă lăsați păcăliți crezând că numai conținutul este esențial pentru o propunere de calitate. Este la fel de important să scrieți corect.

Deci, înainte de a o trimite, propunerea trebuie să fie corectă din punct de vedere gramatical și să nu aibă greșeli de scriere.
Nu lăsați această banalitate să-l facă pe client să creadă că sunteți neprofesionist și că nu are nevoie de serviciile dvs. 

Asigurați-vă că dvs. și echipa agenției dvs. citiți de mai multe ori propunerea dvs. de afaceri pentru a revizui totul și a pune propunerea în circulație.

Puteți folosi diferite instrumente sau orice tip mai bun de software online pentru a scrie conținut fără erori.


Sursa: Grammarly

Acordați atenție tuturor tipurilor de greșeli, greșeli de ortografie, gramaticale sau oricăror părți înșelătoare și remediați totul înainte ca clientul să le vadă.

Linia de jos

Scrierea propunerilor de afaceri poate fi, de asemenea, un proces interesant, mai ales că îl puteți face semnificativ mai ușor și mai rapid.

Folosind o varietate de idei și trucuri, puteți crește șansele ca dvs. și agenția dvs. să creați o bază de clienți cât mai mare posibil în timp ce gestionați mai multe proiecte.

Propunerea de afaceri trebuie sa fie concisa, clara, dar trebuie sa contina si toate cele mai importante informatii si sa aiba ceva ordine.

Designul este, de asemenea, important și astfel profitați de șabloanele de propuneri de afaceri și personalizați-le.

Dacă vrei să faci propunerile tale să iasă în evidență, atunci încercați Prospero cu caracteristicile sale uimitoare.

Urmați aceste idei uimitoare de propuneri de afaceri pe care vi le-am evidențiat și găsiți-vă în top!

DESPRE AUTOR

Aazar Ali Shad - Este un growth hacker, marketer de conținut și specialist SEO. Îi place SaaS și consilierea oamenilor cu privire la modelul AAARR.