7 moduri de a avea un prim impact puternic asupra clienților cu propuneri

Postat de Echipa Prospero | Iulie 25, 2023 | propuneri,

Îți place sau nu, propunerea pe care ai trimis-o clientului tău nu numai că va transmite amploarea proiectului și detaliile acestuia, dar va oferi și o imagine a mărcii tale. A propunere este primul lucru cu care clientul tău se va implica, așa că ar trebui să fie nimic mai puțin decât perfect. 

Dacă vrei să-ți câștigi clienții, trimiterea unei propuneri unice este unul dintre pașii vitali ai procesului. Scrierea unei propuneri s-ar putea să nu fie ușor, dar nu este nici o știință rachetă. Iată câteva moduri prin care vă puteți face propunere de afaceri iesi in evidenta printre altele. 

Cum să faci o primă impresie puternică clienților cu o propunere?

Selectați șablonul potrivit 

O propunere este primul pas pe care îl faci către atragerea unui client, așa că trebuie să te asiguri că este urmată procedura corectă. Pe cât de important este să urmați procedura corectă, este la fel de important să o faceți atrăgătoare, dar și profesională. Cel mai bun mod de a folosi un șablon este să le folosiți pe cele prestabilite.

Șabloane Prospero

Trebuie să te întrebi de ce? Ei bine, șabloane de propuneri sunt îngrijite cu grijă numai în acest scop. În plus, sunt mai profesioniști și vă ajută să economisiți timp. Ele fac procesul de scriere mai ușor și eficient și de ce mai are nevoie cineva?

Puteți utiliza șabloane prestabilite pentru propunerile dvs. și le puteți edita în funcție de nevoile dvs. Cea mai bună parte este că le puteți reutiliza pentru diferite propuneri făcând câteva modificări necesare.

Acum, alegeți șablonul perfect pentru propunerea dvs. și scrieți una dintre cele mai bune propuneri vreodată cu un aranjament organizat de diferite secțiuni și modele adecvate. Asigurați-vă că, după finalizarea propunerii, adăugați o secțiune unică la șablon pentru a face propunerea mai personalizată. 

Faceți o introducere convingătoare 

Lasă-mă să fiu foarte sincer, introducerea propunerii dvs vă va spune dacă veți putea ateriza clientul sau nu! Așa cum spune psihologia că judeci o persoană în primele 7 secunde de la întâlnirea cu ea, în mod similar, propunerea ta este, de asemenea, judecată în câteva secunde pe baza introducerii tale.

Prospero - șablon de propunere de marketing

De cele mai multe ori un client decide cu privire la propunerea ta doar citind introducerea în sine, astfel, trebuie să te asiguri că introducerea ta are tot ce trebuie să știe clientul tău. 

Utilizarea unui limbaj simplu și evitarea ambiguității este ceea ce face o introducere grozavă. Întotdeauna, repet, faceți înainte cercetări aprofundate despre clienții dvs. și cerințele acestora trimițându-le propunerea. Utilizați-vă cercetarea și apoi prezentați-vă propunerea în consecință.

Propunerea dvs. ar trebui să stabilească o legătură personală cu clientul dvs. Va trebui să vă bazați foarte mult pe cercetările dvs. și pe informațiile adunate pentru a scrie o propunere personalizată pentru clientul dvs., așa că trebuie să vă faceți cercetările temeinic.

Permiteți-mi să vă las un secret, multe propuneri uimitoare sunt respinse doar pentru că nu a fost făcută suficientă cercetare asupra clientului înainte de a prezenta o propunere personalizată. Dacă este posibil, urcă-te pe a apel de afaceri cu clientul dumneavoastră înainte de a trimite propunerea oficială pentru a înțelege mai întâi cerințele acestuia.

Trimiteți această propunere unui client pentru a rezolva o problemă probabilă cu care se confruntă. Introducerea dvs. ar trebui să se concentreze pe această problemă și pe modul în care veți oferi o soluție pentru a o rezolva. În loc să vă lăudați cu caracteristicile produselor dvs., ceea ce trebuie să faceți este să spuneți clientului cum produsul îi va elimina problema.

Oferirea setului potrivit de soluții și scopul produsului sau serviciului dvs. este ceea ce vă va ajuta să atrageți atenția clientului. 

Introducerea dvs. ar trebui să includă următoarele puncte: 

  • Abordați problema clientului. 
  • Spuneți în mod clar scopul propunerii dvs. și oferiți o cheie despre ce este propunerea dvs.
  • Scrieți introducerea cu empatie explicând clientului că înțelegeți problema lui. 
  • Dați un motiv solid pentru care clientul ar trebui să vă aleagă, oferiți argumente logice pentru a explica cum va răspunde cerințelor clientului dvs. 
  • Cel mai important, fiți cât de real puteți pe parcursul propunerii, începând de la introducere.

Multe propuneri sunt respinse de clienți, deoarece promit obiective nerealiste fără nicio dovadă solidă. Clientul pe care îl abordezi cu propunerea are suficiente cunoștințe încât să-și dea seama dacă ceea ce promiți este posibil sau nu, așa că nu este o opțiune să fii impracticabil doar pentru a-l flata. Trebuie să fii convingător și practic câștigați fiecare propunere pe care o trimiteți.

O propunere bună va face diferența între a începe și a începe de la capăt, așa că este esențial să înveți cum să faci scrie unul puternic care face ca viziunea ta să iasă în evidență de toate celelalte solicitări.

Oferiți o descriere detaliată a costurilor

Finanțele sunt unul dintre cele mai importante aspecte ale unei propuneri, evident pentru că clientul tău este cel care trebuie să investească. De cele mai multe ori, clienții trec de la introducere la costuri, sărind peste tot.

Șablon Prospero

Trebuie să indicați clar o sumă bine calculată, cu o evidență detaliată a fiecărei cheltuieli care ar fi efectuate. În afară de aceasta, nu uitați să menționați taxele de servicii sau costurile extravagante, dacă există. În acest fel, clientul va putea vedea dacă se potrivește bugetului său și, de asemenea, nu va trebui să vă faceți griji pentru eventualele probleme legate de acesta mai târziu. Fii transparent. 

Păstrați-l scurt, pozitiv și captivant 

Vorbesc foarte clar, dar nimeni nu vrea să afle detaliile banale despre produsul/serviciul tău. Vor să știe cum le va rezolva problemele și nimic mai mult decât atât, dacă nu semnează un acord cu tine. Așa că așa, păstrați-l scurt, clar și captivant.

Menționați doar detaliile pe care clientul dvs. trebuie să le cunoască. Concizia este ceva pe care trebuie să îl utilizați pe parcursul procedurii de scriere a propunerii. Dacă aveți impresia că, cu cât propunerea este mai lungă, cu atât vă va flata clientul, atunci sunteți pe drumul greșit. Este opusul.

Dacă timpul de citire al propunerii tale este mai mare de 7-8 minute, atunci clientul nu ar considera propunerea ta ca fiind suficient de demnă. Propunerea dvs. ar trebui să conțină detalii precum modul în care ați rezolva problema, în cât timp și care ar fi capitalul implicat. Aceste detalii de bază sunt ceea ce clientul caută inițial și posibilitatea de a le găsi dintr-o singură mișcare va face o primă impresie puternică. 

Trebuie să știi deja că majoritatea propunerilor de afaceri sunt plictisitoare pentru că au o mulțime de detalii tehnice despre proiect. Dar pentru ca propunerea ta să iasă în evidență, trebuie să scapi de această sumbră prin folosirea unor cuvinte pozitive. Trebuie să încerci să folosești acele cuvinte care descriu identitatea mărcii tale.

De exemplu, cuvinte precum „exclusiv”, „inovator” și „creativ” sunt cuvinte interesante care ar atrage instantaneu privirea cititorului. Rețineți că, atunci când utilizați cuvinte pozitive și captivante, nu vă îndepărtați de autenticitatea și adevărata identitate a mărcii dvs. 

Dați termenele și datele de finalizare 

Dacă vă întrebați de ce sunteți respins chiar și după ce ați scris o propunere ținând cont de toate liniile directoare detaliate, atunci lăsați-mă să vă spun ce pierdeți. Probabil pentru că omiteți scalele de timp din propunerile dvs. Nu aveți un interval de timp în propunerile dvs. lasă impresia că nu aveți încredere în oferta dvs., deoarece nu puteți da o ordine cronologică pentru finalizarea acesteia.

Șablon Prospero

A avea intervale de timp pentru oferta pe care o prezentați demonstrează un sentiment de garanție și fiabilitate. Acesta impresionează și mai mult clientul dacă ați oferit o cronologie detaliată a tuturor activităților pe care le veți desfășura pentru acest proiect.

În timp ce faci cercetări, dacă ai aflat că un eveniment important este în cale pentru clientul tău, atunci folosește acea oportunitate și adaugă-o la propunerea ta. Spuneți-le cum vă puteți ocupa de evenimentul viitor într-o anumită cronologie. Clienții apreciază atunci când faceți eforturi suplimentare pentru ei. 

Întindeți mâna pentru următorii pași 

Ori de câte ori ieși la cumpărături, știi foarte clar pașii pe care trebuie să-i urmezi, cum ar fi să ridici hainele, să le încerci și, mai târziu, să mergi la ghișeul de facturare. În mod similar, propunerea dvs. trebuie să aibă și o secțiune pentru următorii pași.

Există posibilitatea ca clientul dvs. să termine de citit propunerea dvs. și, după aceea, să nu știe ce să facă și mai târziu să uite de asta. Dacă nu doriți ca clientul dvs. să doarmă peste propunerea dvs., asigurați-vă că aveți pașii următori incluși la sfârșitul propunerii. 

Următorii pași pot fi următorii: 

  • O adresă de site la care se pot înscrie. 
  • O optiune de a plati in avans in cazul in care sunt foarte impresionati de propunerea ta. 
  • Un număr oficial, precum și un număr neoficial pentru un apel „de lansare”. 

Menționați termenii și condițiile 

Dacă nu adăugați în mod clar termenii și condițiile dvs. la propunerea dvs., atunci înseamnă că ați luminat clientul. Acest lucru dă impresia că ești un brand care se concentrează doar pe a câștiga bani și nu-i pasă de clienții tăi. Trebuie să știți că reputația mărcii este tot ceea ce contează pe piață.

Nu este o practică bună să încerci să luminezi un client, fiind ambiguu în ceea ce privește termenii și condițiile tale și, ulterior, să-l ataci prin introducerea de noi clauze. Mai mult, fiecare client pe care veți încerca să-l păcăliți se va asigura că nu faceți același lucru cu nimeni altcineva. În cele din urmă, imaginea ta va fi distrusă pe piață, ducând la căderea ta. 

Dar, pe de altă parte, menționându-vă clar marcaTermenii și condițiile lui vor împiedica o mulțime de funcții mai târziu. Clientul tău ar fi clar la ce se poate aștepta de la tine și unde trebuie să facă compromisuri. Menționarea termenilor și condițiilor va face înțelegerea clară de la ambele capete și va preveni eventualele probleme între cele două părți mai târziu.

Partea cea mai bună? Claritatea este ceea ce caută un client, dacă ești transparent de la început asta va lăsa o impresie puternică asupra clientului. 

Acum începeți și redactați cea mai bună propunere cu Prospero și obțineți orice client doriți!

Despre autor

Srishti Panwar este un dezvoltator de conținut la MyOperator care este un cititor pasionat și un fanatic de carte. Ea experimentează mereu felurile ei de a scrie și caută mereu noi perspective. Ea este, de asemenea, o pasionată de fitness. Dacă nu o găsești cu cărțile ei, atunci probabil că lucrează la o nouă băutură de detoxifiere.

DESPRE AUTOR

Creați propuneri frumoase cu Prospero. Impresionează-ți clienții și câștigă mai multe proiecte.