7 motive pentru a avea un plan de marketing pentru afacerea dvs

Un plan de marketing este esențial pentru orice afacere. Este o strategie de promovare a mărcii cu o descriere pas cu pas a acțiunilor, KPI-urilor și tehnicilor.

Eficacitatea planificării de marketing depășește toate costurile dezvoltării și implementării acesteia, așa că proprietarii de afaceri nu trebuie să o neglijeze. 

Am identificat motivele cheie pentru dezvoltarea unui plan de marketing pentru o afacere. Acesta va ajuta proprietarii de afaceri mici și mari să-și sistematizeze munca și să înțeleagă importanța planificării.

Utilizați sfaturile și sugestiile de mai jos pentru a deveni mai bun decât concurenții dvs. și pentru a stabili obiective clare pentru strategia de creștere a companiei dvs.

Ce este un plan de marketing?

Un plan de marketing este un document care descrie strategia de publicitate, poziționarea și obiectivele pentru promovarea mărcii.

Este un ghid structurat și pas cu pas pentru proprietarul unei afaceri și personalul pentru a lucra împreună pentru a atinge KPI-urile declarate.

Un astfel de plan face de obicei parte dintr-un plan de afaceri.

În plus, este imposibil să optimizați și să înființați un departament de marketing fără această lucrare. Prin urmare, investitorii și antreprenorii și-au propus să acorde mai multă atenție dezvoltării unui plan de marketing pentru o afacere.

Acest document conține răspunsuri la câteva întrebări cheie:

  • Ce produs, marcă sau serviciu promovați?
  • Ce reclame folosiți pentru a atrage atenția clienților?
  • Ce buget ai pentru promovare?
  • Care sunt obiectivele campaniei dvs. de publicitate?
  • Cât timp durează să-ți promovezi produsul, serviciul sau marca?
  • Ce fel de specialiști va fi nevoie pentru asta?
  • În ce etape ar trebui împărțită promovarea afacerilor?

Vă rugăm să rețineți! Înainte de a începe chiar să creați activități de marketing, înțelegeți-vă cum vă veți interacționa cu potențialii dvs în timp ce aceștia navighează pe site-ul dvs.

Doriți să investiți în software de comunicare costisitor sau să decideți asupra unora instrumente gratuite (care merită atenția ta)? Indiferent de alegere, asigurați-vă că oferiți clienților o modalitate adecvată de conectare cu afacerea dvs.

Un plan de marketing poate avea volume și conținut diferite, în funcție de scara de promovare, buget, numărul de specialiști și alți factori.

Acest document este de obicei dezvoltat sub formă de text cu infografice sau alte elemente vizuale care îmbunătățesc și simplifică percepția informațiilor. 

În primul rând, un proprietar de afaceri ar trebui să aprobe toate materialele din plan, directori și departamentul de marketing. Abia după aceea puteți trece la implementarea acestuia, ținând cont de termenele limită și etapele specifice.

7 motive pentru a avea un plan de marketing pentru afacerea ta

Într-un recent sondaj de marketing realizat de ServiceDirect, a dezvăluit că pentru respondenții care au avut un plan de marketing documentat, 96% au avut succes, în timp ce cei fără un plan documentat au avut succes doar 69% din timp.

Am analizat 7 motive convingătoare care te-ar putea convinge elabora un plan de marketing pentru marca ta. Să ne scufundăm direct!

Un ghid pas cu pas pentru acțiune

Promovarea oricărei afaceri este un proces continuu care trebuie controlat printr-un plan și strategie.

Un plan de marketing este un ghid pas cu pas de acțiune care detaliază fiecare pas.

O campanie de publicitate poate consta din multe procese și activități, inclusiv Propunere SEO, SMM, crearea, lansarea și analizarea publicității contextuale, adăugarea de anunțuri PPC, crearea de canale de vânzări, lucrul cu design și multe altele.

Incorporând o CDP componabil (Customer Data Platform) vă poate îmbunătăți și mai mult eforturile de marketing, oferind o abordare unificată și flexibilă pentru gestionarea datelor clienților. Acest instrument vă permite să utilizați informații în timp real și să personalizați mai eficient strategiile de marketing.

Trebuie să reflectați asupra instrucțiunilor graduale pentru fiecare tip de publicitate din planul dvs. de marketing.

În plus, ar trebui să specificați succesiunea, termenele limită, criteriile de evaluare a rezultatului și alți parametri, despre care am scris în articolul nostru.  

Un astfel de plan vă permite să implicați noi specialiști în promovare în orice etapă. Acest lucru nu va duce la întreruperi în proces și eșecuri.

Și managerii vor putea monitoriza eficiența marketingului în detaliu la fiecare etapă.

Controlul absolut al echipei

Eficacitatea unei campanii de publicitate depinde în mare măsură de un marketer, designer, copywriter, specialist SEO și alți membri ai echipei.

Prin urmare, managerii trebuie să monitorizeze toate procesele pe care le efectuează echipa.

Fără un plan de marketing detaliat, nu este ușor să urmăriți productivitatea specialiștilor.

În orice moment, managerul poate compara datele din plan cu rezultatele efective ale performanței.

Poate fi principalul criteriu de evaluare a performanței echipei sau a recompenselor bănești.

Nerespectarea unui plan de marketing poate fi considerată o muncă ineficientă, care ar trebui să fie disciplinată, cu posibile penalități sau avertismente.

Prin urmare, planificarea este esențială în PR, indiferent de sfera de activitate a companiei și de amploarea acesteia.

Analiza KPI bazată pe metrici

Veți putea evalua eficacitatea și eficiența promovării dvs. de marketing numai dacă aveți valori și obiective inițiale.

Folosiți aceste date în planul dvs. pentru a trece treptat către rezultatul dorit.

Mai întâi, captați astfel de valori inițiale precum:

  • Vizite și vizualizări unice de pagină pe site;
  • Afișări de anunțuri;
  • CTR (rata de clic);
  • CPC (cost pe clic);
  • CPL (cost per lead);
  • ROI (rentabilitatea investiției);
  • Conversie;
  • Conversii de anunțuri.

Puteți ajusta valorile, deoarece acestea depind de tipul de publicitate utilizat, precum și de multe alte condiții. Remediați parametrii de bază înainte de a începe o campanie publicitară activă.

Apoi puteți urmări rezultatele pas cu pas și puteți concluziona dacă ați avut succes sau nu. La fiecare pas, veți putea determina ce factori au condus la succes sau eșec.

Analizați și ajustați instrumentele de vânzare promoționale pentru a vă îmbunătăți KPI-urile.

Calcule detaliate ale cheltuielilor de marketing

În orice etapă de promovare a afacerii sau a mărcii, trebuie să vă planificați bugetul de publicitate.

Fără aceasta, poți cheltui banii pe care îi ai și să nu obții rezultatele pe care le dorești. Fiecare metodă promoțională pe care o alegeți are un cost diferit, de la mic la foarte mare.

Comparați obiectivele și bugetul de marketing pentru a selecta cele mai bune tipuri de publicații și reclame promoționale. Acest lucru vă va ajuta să calculați complet toate costurile probabile pe termen lung.

Un buget planificat înseamnă că nu există întreruperi în publicitate și un calcul ușor al multor valori (ROI, CTR, CPL și altele).

Au fost multe mărci fără un plan de marketing. Ei cheltuiau apoi o grămadă de bani pe tot felul de reclame până când nu mai aveau.

Dacă acești antreprenori și-ar fi optimizat cheltuielile și le-ar fi alocat cu multe luni înainte, rezultatele ar fi fost cu totul altele.

Atractivitatea investițională a afacerii dvs

Un plan de marketing este una dintre documentele critice pentru potențialii investitori. Fără el, nu vei primi o ofertă bună de investiții.

Orice antreprenor trebuie să vadă dacă marca este promovată corespunzător, dacă publicul țintă este corect selectat,
dacă dreptul de vânzări-condus sau condus de produs strategia a fost concepută și cum este cheltuit bugetul companiei. Acest lucru se reflectă în planul pe care trebuie să-l oferiți potențialilor investitori.

În acest fel, îți vei crește șansele de a atrage mai multe investiții.

Completați-vă planul cu o propunere pentru a vă impresiona partenerii de afaceri. Acest lucru va crea efectul dorit. 

Viziunea pentru viitorul companiei

Dezvoltarea rapidă și eficientă a unei companii este imposibilă fără o planificare adecvată. Un plan de marketing vă permite să înțelegeți cât de mult se poate dezvolta marca dvs. într-un anumit timp.

Apoi, îți vei da seama de câți bani și timp ai nevoie pentru ca marca ta să fie recunoscută.

De exemplu, dacă publicul tău țintă este activ pe Instagram și vrei să comunici cu clienții tăi pe platformă, este important să crește numărul de urmăritori pe Instagram ca scop principal. Aceasta înseamnă că ar trebui să adăugați acest pas în planul dvs. de marketing și să luați în considerare cheltuielile adecvate.

Fără estimări clare, construirea strategiei, formule KPI și valori, nu veți putea să vă planificați viitorul afacerii.

Desigur, puteți analiza piețele și calcula aproximativ scara creșterii cifrei de afaceri, veniturilor și profiturilor. Dar recunoașterea și alte valori de marketing sunt la fel de importante pentru operațiunile de afaceri sustenabile.

Faceți toate calculele despre care am scris în acest articol dacă doriți ca viitorul companiei dvs. să fie fără nori. Acest lucru are un impact puternic asupra unui manager, investitori, parteneri, angajați și clienți. Deci, nu-l neglija. 

Analiza situației actuale de marketing

Când faci un plan de marketing, vei vedea realitatea companiei tale și a industriei în general.

Succesul unei companii depinde de cât de bine produsele sau serviciile sale pot satisface nevoile de bază ale clienților săi.

Prin urmare, aveți nevoie de cele mai fiabile, obiective, complete și relevante date privind dezvoltarea pieței și comportamentul consumatorilor.

În special, pentru a determina strategia și tacticile eficiente de marketing pentru a lucra pe piață.

Planul de marketing permite companiilor potențiale și deja existente să studieze posibile direcții de dezvoltare și să aleagă cea mai perspectivă și optimă.

Aici se realizeaza segmentarea clientilor, alegerea segmentelor de piata tinta, construirea unui portret al consumatorului pe baza analizei parametrilor si studiul caracteristicilor comportamentale.

Subiectul analizei este motivarea comportamentului consumatorului pe piață și factorii care îl determină.

Mai mult, atunci când se elaborează un plan de marketing, se studiază structura consumului, tendințele cererii clienților și nivelul de satisfacere a nevoilor cumpărătorilor pentru un anumit produs.

Vei afla mult mai multe despre PR și publicitate în afacerea ta dacă faci un plan detaliat de promovare a mărcii. 

Concluzie

Un plan de marketing face parte din planul de afaceri al unei companii. Este necesar pentru afaceri din orice domeniu de activitate, inclusiv retail, servicii, finanțe, producție, IT, imobiliare și asigurări.

O astfel de hârtie structurează și optimizează activitatea marketerilor, copywriterilor, designerilor, specialiștilor SMM, marketerilor țintă și specialiștilor PPC. Acești profesioniști sunt implicați în promovarea produselor și a mărcilor.

Ei sunt cei care folosesc un plan de marketing în munca lor pentru a atinge anumite KPI-uri.

Planificarea este importantă pentru formarea unor obiective specifice în publicitate, precum și pentru crearea unui buget de publicitate. Este o provocare să determinați timpul, costul, eficacitatea și rata de conversie ale campaniilor publicitare fără aceasta.

Toți acești parametri sunt reflectați în text sau în formă grafică în timpul planificării.

DESPRE AUTOR

Ea este directorul de marketing al Prospero. Ea este specializată în scrierea de conținut, marketing și SEO.