Nu toți agenții de marketing au o relație prietenoasă cu vânzările și, dacă sunteți unul dintre ei și vă întrebați cum să folosiți strategiile de vânzare socială pentru a vinde produse și servicii, vă oferim acoperirea.
Ce este vânzarea socială?
Vânzarea socială este o practică de vânzări în care profesioniștii în vânzări folosesc platformele de social media pentru a intra în legătură cu potențialii clienți și pentru a construi relații semnificative pentru a-și vinde produsele și serviciile.
Acest modern tehnica de vânzare se concentrează pe cultivarea potențialului client, oferind o valoare imensă despre produs. Puteți face acest lucru concentrându-vă asupra punctelor dureroase ale potențialului client și legând soluția lor de provocările lor.
Pentru a implementa vânzările sociale, oamenii de vânzări și agenții de marketing folosesc canalele de social media ale companiei, cum ar fi Facebook, Twitter, LinkedIn și așa mai departe, pentru a se implica în mod activ cu potențialii și a dezvolta o conexiune cu aceștia.
Cum diferă strategiile de vânzare socială de strategiile tradiționale de vânzare?
Vânzări sociale | Vânzarea tradițională |
Vânzătorii sociali folosesc introduceri calde pentru a face legătura coinițială. | Reprezentanții de vânzări se bazează pe apeluri la rece și e-mailuri reci. |
Reprezentanții de vânzări folosesc conversații bine gândite, ducând în cele din urmă la conversie. | Echipele de vânzări folosesc scripturi de vânzări pentru a converti clienții țintă. |
Utilizează o abordare personalizată pentru a converti fiecare client - în funcție de personajul ideal al clientului. | Folosește aceeași abordare pentru a converti fiecare client potențial. |
Beneficiile implementării strategiilor de vânzare socială
Să cercetăm câteva dintre beneficiile vânzării sociale:
- Construiește încredere: Când comunicați cu clienții potențiali și construiți o relație cu aceștia, se construiește încredere și este posibil ca aceștia să se simtă confortabil cu dvs. - în cele din urmă, cumpărând produsele și serviciile dvs.
- Oferă recompense pe termen lung: Când vă concentrați pe construirea de relații pe termen lung și pe menținerea acestor relații, probabil că vizați cumpărători repetați și nu cumpărători de o singură dată.
- Oferă informații despre baza dvs. de clienți: Când folosiți ascultarea socială, veți înțelege mai multe despre clienții dvs., cum ar fi preocupările și interesele lor, ceea ce vă va ajuta să creați campanii de marketing mai bune și să vă atingeți cu ușurință obiectivele de vânzări.
7 Strategii eficiente de vânzare socială pentru generarea de venituri
Ești gata să folosești rețelele sociale? Iată șapte strategii de vânzare socială pentru a vă ajuta să obțineți mai multe venituri și să vă luați la revedere de acele temute apeluri reci.
Strategia nr. 1: ancorați la cea mai fructuoasă platformă
Primul pas către orice efort în rețelele sociale este să găsești unde publicul tău se petrece online. Dacă piața ta țintă este generația Z, atunci poate că Youtube, Instagram și TikTok sunt platformele tale preferate.

Amintiți-vă, în calitate de vânzători sociali, găsirea platformei potrivite nu înseamnă să aruncați spaghete în perete și să sperați că ceva se lipește. Personalizarea este numele jocului. Și, din fericire, ar trebui să aveți deja acces la o bază de date vastă de date primare (gândiți-vă la Google Analytics sau la datele din CRM).
Apoi, folosind ETL invers instrumente, puteți alimenta acel tezaur de date din depozitul dvs. direct într-un tablou de bord sau alt software pentru a vă ajuta să obțineți informații utile despre publicul țintă.
Cu toate acestea, trebuie să vă asigurați că aveți o modalitate sigură și fără probleme de a proteja datele clienților. Acolo OAuth OAuth este un protocol standard care vă permite să autorizați utilizatorii să vă acceseze resursele online fără a le partaja parolele.
De asemenea, vă permite să vă integrați cu alte servicii și aplicații pe care utilizatorii dvs. le pot utiliza deja, cum ar fi Google, Facebook sau Twitter.
Folosind OAuth, puteți oferi o experiență mai bună pentru utilizator, puteți crește ratele de conversie și puteți respecta reglementările privind confidențialitatea datelor. La urma urmei, ultimul lucru pe care ți-l dorești este un proces pe mâinile tale, când scopul tău este să reducă eforturile de spam de la brandul tău.
Deci, atunci când aveți îndoieli, este, de asemenea, o bună practică să vă identificați obiectivele de vânzare socială înainte de a vă scufunda prea adânc. Pe baza acestor obiective, puteți alege următoarele platforme de social media care funcționează pentru dvs.
1. LinkedIn: Cel mai bun pentru interacțiunile cu cumpărătorii B2B
LinkedIn este o platformă socială B2B în care companiile și angajații își construiesc mărcile personale pentru a crea conștientizarea mărcii și pentru a obține parteneriate de afaceri. LinkedIn Sales Navigator este noul tău cel mai bun prieten.
Ideal pentru: Pentru a vinde produse și servicii digitale
Jeremy Moser, CEO la uSERP, face o treabă excelentă stabilindu-se ca lider de gândire în spațiul SEO, împărtășind sfaturi utile cu adepții săi în loc să-și promoveze agenția SEO.

Rezultatul? Peste 25,000 de urmăritori fideli se conectează zilnic pentru sfaturi SEO noi, în timp ce creează conștientizarea mărcii pentru uSERP. Bravo, Jeremy.
2. Instagram: Cel mai bun pentru interacțiunile D2C
Dacă vă aflați în spațiul D2C, atunci Instagram este platforma dvs. de preferat dacă doriți să vă consolidați relația cu clienți noi sau potențiali. Ca platformă vizuală, scopul tău este să creezi videoclipuri și imagini atrăgătoare, care să-i împiedice pe utilizatori să deruleze nesfârșitul.
Ai nevoie de inspirație? Scoateți o pagină din cartea lui Olipop și folosiți a editor foto online pentru a crea o estetică coerentă cu fiecare imagine pe care o publicați. În acest fel, îi oferi profilului tău cea mai bună șansă de a ieși în evidență în rândul maselor.

Ah, și nu uitați să folosiți toate funcțiile Instagram, cum ar fi rolele, poveștile și caruselele, pentru a interacționa cu publicul dvs. Adăugarea de chestionare și sondaje la poveștile tale este o modalitate excelentă de a stimula interacțiunile cu urmăritorii tăi.
Ideal pentru: Afaceri de comerț electronic și companii bazate pe abilități care vând servicii de consultanță și coaching
3. Tiktok: Cel mai bun pentru un public mai tânăr
Publicul Tiktok este mai tânăr decât alte platforme de social media, ceea ce creează o oportunitate pentru mărcile de comerț electronic de a vinde acestui demografic mai tânăr.
Indiferent, nu subestima puterea TikTok. Popularitatea sa continuă să crească ca focul. Și înainte de a-ți da seama, marca ta ar putea deveni virală.

Ideal pentru: afaceri de comerț electronic care vizează milenii sau generația Z
4. Facebook: Cel mai bun pentru vânzarea produselor
Facebook are un public divers. Așadar, mărcile de comerț electronic, afacerile bazate pe produse și afacerile bazate pe abilități, cum ar fi antrenorii și consultanții, pot folosi această platformă de socializare bunică.
Ideal pentru: Afaceri de comerț electronic, antrenori și consultanți
5. Twitter: Cel mai bun pentru interacțiunile cu clienții
Twitter funcționează cel mai bine pentru mărcile care doresc să interacționeze cu clienții lor și să ofere un sistem de asistență socială pentru clienți. În plus, acesta este grozav instrument de ascultare socială pentru ca mărcile să înțeleagă mai multe despre clienții lor.
United Airlines face mai mult decât atât pentru a folosi Twitter ca un alt instrument de vânzare socială pentru a răspunde la miile de întrebări pe care le primește zilnic de la călătorii supărați.

Ideal pentru: Afaceri B2B, B2C și D2C
Strategia #2: Construiește un profil profesional solid
Primele impresii sunt totul. Și un profil solid și profesional este ceea ce un potențial client va observa mai întâi. Pentru a-ți construi profilul profesional pe platformele de social media, ai nevoie de elemente precum:
- Un logo care reprezintă marca dvs
- O imagine de copertă care să se potrivească cu identitatea vizuală a mărcii dvs
- Un nume de utilizator recunoscut
- O biografie a rețelei sociale care include site-ul dvs. web și alte detalii importante
Fiecare platformă poate avea cerințe ușor diferite, dar scopul este să o mențină consistentă.
De exemplu, iată o privire la profilul LinkedIn al lui Wordable. Ei încorporează sloganul lor, fotografia de copertă, culorile mărcii violet și alb și o scurtă biografie.

Și acum, iată profilul lor de Twitter. Arata destul de asemanator, nu?

Ei bine, acesta este scopul. Pentru că astfel, clienții potențiali vor ști că este aceeași marcă la sosirea la fiecare dintre profilurile lor individuale, reducând ratele de respingere și construind încredere.
Strategia 3: Oferiți continuu informații semnificative
Odată ce v-ați configurat profilul de social media, este timpul să vă publicați postările pe rețelele sociale. Prin aceste postări, trebuie să comunicați valoarea produselor și serviciilor dvs.
De exemplu, Planable creează fire Twitter pe profilul său Twitter pentru a-și educa publicul țintă despre caracteristicile produsului.
Când oamenii citesc subiectul, vor înțelege mai bine caracteristicile produsului lor, încurajându-i și mai mult să cumpere produsul.

O modalitate bună de a oferi informații semnificative prin intermediul profilului de rețele sociale este să distribuiți o combinație de postări educaționale și promoționale. Pentru aceasta, urmați regula lui Pareto: 80% postări educaționale și 20% postări promoționale.
- Posturi educaționale: Scopul este de a face potențialul cumpărător conștient de punctele sale dure și de a discuta potențialele soluții disponibile pe piață.
- promoțional: Scopul este să vă puneți produsul în prim-plan și să vorbiți despre caracteristicile și beneficiile sale și să împărtășiți poveștile clienților și studii de caz.
Pentru a vă amplifica publicarea pe rețelele sociale, utilizați un inteligență de afaceri încorporată platformă pentru a analiza performanța postărilor dvs. educaționale prin diagrame, grafice și tablouri de bord. În plus, poți identifica și momentele potrivite în care ar trebui să postezi pe rețelele sociale.
Ideea este să lucrezi mai inteligent, nu mai greu. În acest fel, veți petrece mai puțin timp cernind și curățând datele și mai mult timp scriind conținut relevant despre care știți că se convertește.
Strategia #4: Implicați-vă activ în conversații cu publicul dvs
În această etapă, trebuie să vă conectați cu potențialii clienți și să interacționați cu ei în comentarii. Puteți face acest lucru în două moduri:
- Folosiți hashtag-uri pe care publicul țintă le folosește și căutați conversații sau postări în curs. Comentează aceste postări și începe o discuție.
- Fii cu ochii pe postările tale publicate. Dacă cineva comentează postarea ta, răspunde-i și începe o conversație.
În mod ideal, folosiți ambele implicarea social media tehnicile este o modalitate bună de a intra în legătură cu publicul țintă și de a construi încredere.
Notă Side: Brandurile care răspund la comentariile oamenilor rămân în cărțile lor bune, iar publicul țintă își amintește de ele. De asemenea, utilizați mesajele directe după cum credeți de cuviință.
Strategia #5: Valorificați puterea instrumentelor de ascultare socială
Cu instrumentele de ascultare socială, puteți fi cu ochii de pasăre pe toate platformele pe care cumpărătorii existenți și potențialii cumpărători vă menționează marca. Acest lucru vă ajută să analizați conversațiile despre brandul dvs. pe rețelele sociale - ceea ce vă ajută în continuare să luați decizii de marketing informate.
De exemplu, când un utilizator de Twitter a etichetat Nike subliniind îngrijorarea cu privire la returnarea unei anumite comenzi, Nike le-a răspuns instantaneu și le-a cerut să se conecteze cu ei pentru clarificări suplimentare.
Acest lucru ajută clientul să-și rezolve preocupările în timp ce își construiește încrederea în marcă.

Strategia #6: Stabiliți credibilitatea prezentând povești despre triumfuri
Iată problema: maximizarea vânzărilor afacerii tale este direct proporțională cu credibilitatea ta.
Pentru a face acest lucru, trebuie să prezentați active de conținut și activități de marketing cu impact și bazate pe soluții.
Iată câteva modalități prin care puteți face acest lucru:
- Prezentați mărturii și transformări și active de conținut valoroase, cum ar fi studii de caz, care arată modul în care produsul sau serviciul dvs. a ajutat un alt client.
- Conduce Activitati de PR cum ar fi ca marca dvs. să apară în publicații de autoritate.
- Aduceți-i pe fondatorii companiei dvs. pe podcasturi și interviuri pentru a discuta despre călătoria lor de afaceri.
- Intervievați clienții existenți și distribuiți-i pe rețelele sociale.
Iată cum HP a făcut o treabă grozavă partajând un videoclip cu momentul lor mândru, în timp ce au sponsorizat cea de-a 76-a ediție a Festivalului anual de film de la Cannes, iar posterul oficial a fost instalat și tipărit de ei.

Strategia #7: Construiește relații, nu doar conexiuni
Este ușor să te conectezi cu publicul țintă pe rețelele sociale, dar să construiești o relație semnificativă cu ei - nu este atât de ușor. Și aici strategia dvs. de vânzare socială ar putea să se prăbușească.
Să presupunem că trimiteți o solicitare de conectare unui potențial cumpărător pe LinkedIn. Acceptă solicitarea dvs. de conectare, ceea ce înseamnă că acum sunteți amândoi conectați pe rețelele sociale. Legături reciproce, dacă vrei. Dar cum rămâne cu relația? Chiar există? Nu.
Majoritatea marketerilor cred că conectarea pe rețelele sociale echivalează cu construirea de relații. Dar asta nu poate fi mai departe de adevăr. După cum se spune, Roma nu a fost construită într-o zi.
În scenariul de mai sus, pentru a construi o relație semnificativă, trebuie să interacționați cu postările pe rețelele sociale ale potențialilor dvs. Și nu, nu ne referim la un comentariu care spune „Felicitări pentru noul titlu de post!” Ideea aici este să vă familiarizați cu perspectiva. Arătați că credeți că conținutul lor este valoros.
Și mai bine, dacă le poți oferi ceva care este reciproc avantajos - cum ar fi un strigăt în următoarea ta postare sau o recomandare așa cum face Ankit pentru Juwaria.

Odată stabilită această conexiune caldă, este mai ușor să sugerezi un apel telefonic sau o întâlnire directă.
Amintiți-vă întotdeauna că atunci când aveți o relație excelentă cu un prospect bazat pe încredere, șansele ca acesta să devină clienți fideli sunt mult mai mari.
Încheierea
Procesul de vânzare nu trebuie să fie stresant și spam. De ce? Canalele sociale sunt pregătite pentru a fi luate.
Iar strategiile tale de vânzare socială depind doar de un singur factor: construirea de relații bine gândite cu potențialii clienți. Urmați cele șapte tehnici de vânzare socială de mai sus pentru a ajunge la clienții potențiali, a le converti și a obține mai multe venituri pentru compania dvs.
Acum, du-te, începe vânzările sociale și du-ți prezența online la culmile la care ai visat! Canalul de vânzări vă va mulțumi, la fel și rezultatul final.
Autor Bio:
Luca Ramassa Specialist Outreach la LeadsBridge, pasionat de Marketing și Tehnologie. Scopul meu este să ajut companiile să-și îmbunătățească prezența online și strategia de comunicare.