6 sfaturi pentru crearea unor propuneri captivante

Postat de Echipa Prospero | Martie 4, 2024 | Toate, propuneri

Companiile concurează în mod constant asupra unor lucruri precum finanțare, contracte și clienți. Toți vor să fie primii și cei mai buni. Dar înainte de a ajunge la o afacere sau de a încheia o vânzare, trebuie să știe cum să-și atragă clienții cu propunerile lor.

Pornirea și conducerea unei afaceri implică încheierea unei înțelegeri. Și înainte de a fi semnat, trebuie mai întâi să atragă atenția persoanei cu care doriți să faceți afaceri. 

Propunerile pot face sau rupe o înțelegere și de aceea este important să faci o primă impresie bună. Totul începe cu introducerea propunerilor.

Importanța introducerilor de propuneri

Pentru a fi luat în serios, trebuie să elaborați o propunere scrisă profesional și structurată. În timp ce scrierea unei propuneri necesită o cercetare și o planificare extinsă, puteți scurta acest timp folosind un software de propunere ca Prospero. Pe lângă folosirea cuvintelor potrivite, trebuie să crezi cu încredere și din toată inima în orice oferi.

Dar asta nu este tot. Trebuie să scrieți o introducere eficientă.

Este una dintre componentele cele mai frecvent trecute cu vederea ale unei propuneri. Trebuie să vă asigurați că atrageți atenția factorilor de decizie ai companiei pe care doriți să îi câștigați încă de la început. 

Indiferent cât de bine elaborată este propunerea ta, dacă nu reușește să le capteze interesul de la început, eforturile tale vor eșua. 

Acestea fiind spuse, introducerea trebuie să fie interesantă. De asemenea, trebuie să țină cititorul cuplat, astfel încât să continue să-l citească până la sfârșit.

Caracteristicile unei propuneri eficiente Introducere

Ce face ca introducerea unei propuneri să fie eficientă? Iată principalele caracteristici ale unui propunere convingătoare deschidere:

  1. Bine Cercetat

Propunerile trebuie să fie bine cercetate. Trebuie să cunoașteți dezavantajele potențialului proiect și client. 

Cine este publicul tău? Care sunt nevoile lor? Cu ce ​​probleme se confruntă? Cum poți ajuta? Ce vor realiza după ce vă vor citi propunerea? 

Înțelegerea tuturor acestora vă oferă șanse mai mari de a crea o introducere eficientă și care să atragă atenția propunerii dvs.

  1. Bine organizat

Propunerea ta trebuie să aibă sens și să fie bine organizată. Acest lucru se aplică nu numai întregii propuneri, ci și introducerii acesteia. 

Pentru a vă ajuta să începeți, trebuie să veniți cu o schiță. Procedând astfel, veți evita să rămâneți blocat, confuz sau copleșit de detaliile sau elementele pe care ar trebui să le includeți pentru a scoate deschiderea în evidență. 

Pe lângă faptul că este bine organizată, propunerea trebuie să fie lipsită de erori. Acest lucru se aplică introducerii și restului propunerii.

  1. Scurt și Concis

Introducerea ar trebui să servească drept o imagine de ansamblu asupra întregii propuneri. Ar trebui să ofere cititorului o idee bună despre conținutul documentului plan de afaceri

Evitați să scrieți introduceri inutil lungi. În schimb, ar trebui să fie scurt și direct la obiect. Cititorii din zilele noastre au o atenție scurtă. De aceea este esențial să-i atragi după citirea primei propoziții.

  1. Identifică problema

O modalitate excelentă de a atrage atenția cititorului în introducere este identificarea problemei acestuia. Clienții potențiali ar face afaceri doar cu cei care îi pot ajuta. 

Dacă nu știți care este problema lor sau le identificați greșit nevoile, nu vor fi interesați de ceea ce sunteți pe cale să le oferiți. Deoarece această secțiune trebuie să fie scurtă și concisă, trebuie să explicați acest lucru în doar câteva propoziții. 

Amintiți-vă, identificarea problemei în introducerea propunerii dvs. le permite cititorilor să simtă că înțelegeți prin ce trec. De asemenea, îi va informa că propunerea dvs. ar putea fi cheia pentru rezolvarea sau abordarea preocupărilor lor.

Le veți stârni dorința de a găsi o soluție identificându-le nevoile. De asemenea, veți promova un sentiment de urgență, care i-ar încuraja să ia măsuri imediat.

  1. Oferă O Soluție

După identificarea problemei, ar trebui să prezentați și o soluție. Trebuie să fie realist și realizabil dacă nu doriți ca propunerea dvs. să fie lăsată la o parte după ce ați citit doar introducerea. 

Nu uita să fii specific. Să presupunem că oferiți coaching pentru începătorii din domeniul imobiliar, trebuie așezați pe scurt pașii necesare pentru ca soluția oferită să aibă efect. 

Citați dovezi care vă vor susține afirmațiile. În acest fel, ei vor ști că ești serios în a-și rezolva problemele sau a-i ajuta să-și atingă dorințele. 

Subliniați beneficiile soluției oferite și evidențiați punctele care vă deosebesc de concurenți. Ar trebui să explici clar de ce ar trebui să facă afaceri cu tine în loc de rivalii tăi.

  1. Stabilește credibilitatea

Introducerea ta trebuie să încurajeze cititorul să aibă încredere în tine după ce a citit introducerea. Puteți face acest lucru prezentându-vă ca un expert de încredere și cu cunoștințe în domeniul dvs. O ilustrare bună este secțiunea „De ce eu” a acestui articol Șablon de propunere Wix Web Design.

Trebuie să sune credibil după ce au citit introducerea propunerii tale. Dar trebuie să poți menține asta până ajung la final. Dacă nu, te vor considera pretențios și propunerea ta inutilă.

Cum să scrii o introducere captivantă

Puteți alege dintre mai multe abordări atunci când scrieți o introducere captivantă. Iată câteva opțiuni de luat în considerare.

  1. Spune o poveste

Poți spune o poveste la care cititorul tău se poate identifica. Prin această abordare, veți avea șansa de a intra în legătură cu clientul țintă. Dacă îl consideră interesant, cititorii tăi vor continua să citească până ajung la finalul propunerii tale.

  1. Oferă statistici surprinzătoare

Dacă există ceva ce cititorii găsesc interesant, este atunci când citesc despre statistici șocante. 

De exemplu, dacă promovați un anumit serviciu, puteți menționa un anumit număr de persoane care împărtășesc aceeași problemă și ce soluții au încercat. Puteți lega aceste cifre de oferta dvs. explicând pe scurt cum le puteți ajuta.

  1. Evidențiați dorințele lor

Ar trebui să evidențiați dorințele cititorilor dvs. și să-i întrebați dacă doresc să le îndeplinească. Dacă stabiliți ce vor, le veți atrage atenția cu acest tip de introducere.

Să presupunem că oferiți o soluție pentru a-și spori urmărirea pe rețelele sociale. O introducere care atrage atenția poate include o linie care le spune că le puteți ajuta la creșterea adepților lor cu mii. Amintiți-vă, totuși, că trebuie să promiți doar ceva pe care îl poți livra.

  1. Distribuiți povești de succes

Cui nu-i place să citească despre povești de succes? Puteți folosi această abordare atunci când creați o introducere.

Dacă este vorba despre începerea unei afaceri mici, puteți împărtăși poveștile oamenilor pe care i-ați ajutat prezentând imagini înainte și după. Dacă rezonează cu cititorii tăi, aceștia vor ajunge să creadă că și ei pot obține ceea ce își doresc cu ajutorul tău. Și vor dori să afle mai multe despre soluția propusă de dvs. citind propunerea dvs. până la sfârșit.

  1. Faceți o poziție

O abordare neobișnuită, dar eficientă, este să vă exprimați poziția asupra unui anumit subiect controversat. Îți încurajează publicul să continue să citească. Dar acest lucru va fi eficient doar dacă vă faceți cunoscută poziția cu privire la un subiect care este relevant pentru afacerea cititorului dvs.

Comentariile aleatorii despre un subiect popular sau ceva care nu are legătură cu compania, produsele sau serviciile lor nu ar însemna nimic pentru ei. Poziția pe care o luați trebuie să fie susținută de restul conținutului propunerii dvs.

  1. Pune o intrebare

Puteți pune întrebări relevante care să vă încurajeze cititorii să se gândească la noi posibilități. Desigur, ar trebui să-i provoace pe gânduri și să-i facă să realizeze că trebuie să ia în considerare alte opțiuni.

Greșeli de evitat atunci când scrieți o propunere

Nu este ușor să-ți scoți prezentarea în evidență. Este posibil să fi creat ceva interesant, dar totuși nu ați reușit să atrageți atenția potențialului dvs. client. Pentru a nu fi respins, asigurați-vă că evitați oricare dintre acestea greșeli când scrieți propunerea dvs.

  1. Concentrându-te doar pe nevoile tale

Când scrieți introducerea, nu vă concentrați pe nevoile dvs. Multe companii fac greșeala de a vorbi mai ales despre afacerea lor și despre realizările lor. 

Deși le poți menționa în propunerea ta, ele nu trebuie să fie prioritare. În schimb, vorbește despre prospect, nevoile lor și soluțiile pe care le poți oferi.

  1. Folosind blocuri plictisitoare de texte

Conținutul este rege. Acest lucru rămâne valabil chiar și atunci când scrieți propuneri. Dar cititorii tăi se pot plictisi dacă propunerea ta conține numai blocuri de text alb-negru. 

Ar trebui să luați în considerare adăugarea de grafice, diagrame, infografice sau alte imagini relevante. Dar nu trece peste bord. Folosiți imagini vizuale la minimum pentru a evita distragerea atenției cititorilor de la conținutul principal al propunerii tale.

  1. Eșecul de a explica ce te face mai bun decât alții

Nu trebuie să uitați să subliniați imediat de ce ești mai bun decât alții. De exemplu, dacă sunteți un furnizor SaaS, este responsabilitatea dvs. să explicați ceea ce face ca produsele tale să iasă în evidență de la concurenții tăi. 

Îți poți compara oferta cu alții și poți evidenția beneficiile de care se vor bucura clienții tăi dacă te vor alege pe tine. Cu toate acestea, nu vă defăimați rivalii, nu mințiți sau exagerați. În schimb, puteți oferi recenzii ale clienților foști sau existenți care au avut încredere și au ales produsul sau serviciul dvs.

Gânduri finale

Nu fi ca ceilalți care iau introducerea de la sine înțeles. Prima parte a propunerii dvs. este la fel de importantă ca și conținutul rămas. Nu o lua cu ușurință și nici nu ar trebui să scrii una doar de dragul de a avea una. 

Trebuie să creați o introducere captivantă dacă doriți ca clienții potențiali să vă citească în continuare articolul. Trebuie să reflecte o înțelegere profundă a publicului dvs., atenție la detalii, preocuparea de a-și rezolva problemele sau de a le satisface nevoile și prezentarea unei soluții reale.

Deci, data viitoare când scrieți introducerea pentru propunerea dvs., nu uitați să vă faceți timp, să cercetați bine și să faceți tot posibilul. 

Desigur, introducerea nu ar trebui să fie doar promisiuni goale. Trebuie să fiți capabil să oferiți valoarea pe care ați promis pentru a evita să vă supărați și să vă dezamăgiți cititorii. Amintiți-vă că este una dintre cheile principale pentru a câștiga factorii de decizie ai companiei cu care sperați să faceți afaceri.

DESPRE AUTOR

Creați propuneri frumoase cu Prospero. Impresionează-ți clienții și câștigă mai multe proiecte.